Trygg Pingis – Äntligen!

av | apr 9, 2024 | Förening, Start, Utbildning

Trygg Pingis, ett utbildningsmaterial för alla inom svensk bordtennis, finns nu äntligen på plats på vår hemsida. Trygg Pingis är en variant på Riksidrottsförbundets koncept Trygg Idrott.

Materialet är lättillgängligt, gratis och ska vara enkelt att använda. De uttalade målgrupperna, som materialet i första hand vänder sig till, är styrelser och föreningsledare, föräldrar samt spelare och tränare. Och till definitionen av ”föreningsledare” skulle nästan alla inom svensk bordtennis kunna identifiera sig på något sätt – så materialet är för alla. Alla både får och ska vara med.

Arbetet med Trygg Pingis har pågått stötvis under många år och i flera olika konstellationer och är nu äntligen klart för publicering och användning för Sveriges alla bordtennisföreningar och dess medlemmar.

Som ett litet första smakprov kan du börja med att titta på en film om Trygg Pingis, som ger dig en introduktion om vad det handlar om. Länk till filmen Trygg Pingis.

Föreningar kan få bra stöd och hjälp via sin idrottskonsulent på RF/SISU för att komma igång med arbetet. Det finns även möjlighet att söka idrottsmedel för satsningar inom Trygg Pingis, som föreningen vill genomföra.

Informationen på hemsidan kan temporärt nås via denna länk.

Vi arbetar aktivt med Trygg Pingis! Vilken förening vill inte stoltsera med det?