PINGISLIGAN BY STIGA

Startsida 5 Följa 5 Pingisligan

PINGISLIGA-NYHETER

Pingisligan

Högstaligan i bordtennis spelas med en grundserie som startar på hösten och avslutas på våren. Efter att alla lag har mött varandra två gånger är grundserien färdigspelad.

Efter färdigspelad grundserie följer slutspel för de fyra högst placerade lagen i respektive serie. Slutspelet spelas i semifinaler där lagen möts i bästa av tre möten och ett efterföljande finalspel som även det spelas i bäst av tre möten.

Vinnarna av slutspelet koras till svenska mästare i lag för innevarande år.

Svenska mästare 2023:

Söderhamns UIF, herrar / Eslövs PK, damer

PINGISLIGAN DAM

DAMLAGEN 23/24

TABELL & SPELSCHEMA

Årets Pingisligaspecial

PINGISLIGAN HERR

HERRLAGEN 23/24

TABELL & SPELSCHEMA

PINGISLIGAN GENOM HISTORIEN

Pingisligan by STIGA är den svenska högstaligan i bordtennis för herrar och damer. Ligan benämndes från starten år 1946 som Allsvenskan, men 1976 bytte den namn till Elitserien vilken den hette fram till säsongen 2009 då namnet Pingisligan kom till. Sitt nuvarande namn, Pingisligan by STIGA, har ligan haft sedan 2017 då STIGA Sports AB klev in som huvudsponsor för ligan.

Ända sedan år 1925 – redan ett år innan Svenska Bordtennisförbundet bildades – har det korats svenska mästare i bordtennis. I lag har man spelat SM sedan 1927. Fram till 1946 spelades lagtävlingen i samband med SM, då i cupform, och därefter grundades allsvenskan. Första säsongen för herrar var 1946/47 och för damer 1954/55.

FÖRSTA LAGMÄSTARNA

1947: BTK Wirgo, Norrköping
(Tage Flisberg, Arne “Pannan” Andersson, Sture Fyrberg)

1955: Djurgårdens IF, Stockholm
(Ing-Britt Molin, Signhild Tegner, Elisabeth Thorsson)

MESTA SVENSKA MÄSTARNA

Herrar:
Eslövs AI BTK, 13 SM-guld

Damer:
Varbergs BTK, 13 SM-guld

PINGISLIGAN

TITELPARTNER

STIGA