PING PONG POWER Tjejraketen! strategi 2024-2028

av | mar 8, 2024 | PING PONG POWER, Start, Utbildning

I samband med internationella kvinnodagen 8 mars publicerar Svenska Bordtennisförbundet sin damstrategi för perioden 2024-2028. Dokumentet är ett resultat av drygt två års förarbete med syftet att verka för fler kvinnor inom svensk bordtennis.

– Jag är oerhört glad att första delen av damstrategin, som vi arbetat med under ett års tid, nu är ute och det känns roligt att få dela den med hela vår community. Detta är första steget i arbetet att på ett hållbart sätt utveckla svensk dampingis, och där vi lyssnat och tagit in vad tjejer och kvinnor inom bordtennisen själva vill. Strategin är ett levande dokument som kommer att utvärderas och uppdateras. Vi vill att hela bordtennisfamiljen ska ha nytta av strategin, samt vara med och bidra i detta viktiga arbete, säger Maria Christoforaki, utvecklingsstrateg damer hos SBTF

Innehållet i strategidokumentet syftar till att svensk bordtennis långsiktigt ska kunna arbeta mot uppsatta mål på ett hållbart sätt. Den strategiska planen innehåller fyra viktiga områden.

  • Delaktighet
  • Ledarskap
  • Aktiviteter och tävlingar
  • Värden och synlighet

För att svensk bordtennis ska kunna lyckas med de uppsatta målen kring att lyfta svensk dambordtennis är det viktigaste förhållningssättet att vi arbetar tillsammans som ett lag, både på nationell och lokal nivå.

– 2021 startade Svenska Bordtennisförbundet upp en satsning för att möta en av svensk bordtennis största utmaningar – att öka antalet kvinnliga utövare. Arbetet har sedan starten haft ett tydligt fokus och målsättning att skapa en strategi och inriktning för framtiden som samtliga delar av bordtennissverige på ett så enkelt och effektivt sätt som möjligt ska kunna följa och använda som ett vägledande instrument i sin rekryteringsverksamhet i allmänhet, och mot att bli fler tjejer inom vår idrott i synnerhet. Det är min absoluta förhoppning att materialet ska vara till stor nytta och önskar dig trevlig läsning, säger Dennis Lindahl, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Strategi för svensk dambordtennis 2024-2028 finns nu publicerad på hemsida och kan hittas här samt via dokumentbanken.

Kontakt

Maria Christoforaki
utvecklingsstrateg damer

maria@sbtf.se
0793-13 28 79