Siri till UEM-final!

Siri till UEM-final!

Det behövs en och annan viktig egenskap för att kunna vinna en UEM-semifinal. Det behövs framför allt positivt tänkande och ett orubbligt självförtroende. Det behövs den mentala förmågan att kunna älska att spela en UEM-semifinal. Och inte minst behövs det ett herrans backhandtryck.

Siri Benjegård, nyss fyllda 13 år gammal och med två år kvar i U15-klassen på UEM, hade alla dessa saker denna finaldag. Siri visste att hon kunde och vad hon ville göra i den här semifinalen. Siri älskade att spela den här semifinalen, klart och tydligt till skillnad från motståndaren Mariia Lytvyn från Österrike.

Samtidigt rev Siris backhandtryck djupa sår inte bara i Lytvyns defensiv utan i motståndarens själ och hjärta.

Det var en match som aldrig riktigt blev till någon match eftersom Siri aldrig lät det bli någon större match. De två första seten var jämna men med Siri konsekvent starkast i slutbollarna, först 11—9 och sedan 11—9 en gång till. Efter det var Lytvyn en knäckt spelare. Med 11—3 och 11—5 i de avslutande seten paraderade Siri till final.

Siri ställs i finalen mot Tjeckiens Hanka Kodetova, som i en svängig och otroligt nervös semifinal lyckades beegra Tysklands Koharu Itagaki med 4-3 i set och 12—10 i skiljeset. En helt ny match för Siri mot en mycket tuff motståndare.

Men har Siri visat något i detta UEM så är det just att ingenting är omöjligt.

Allt gick däremot inte Sveriges väg under finaldagens förmiddag.

Dubbelparet Isak Alfredsson och William Bergenblock svarade för en stark och tapper insats mot Rumäniens Chirita och Istrate, och spelade sig vid 10—9 i skilje faktiskt fram till en matchboll. Men marginalerna är små i bordtennis och den här gången inte till Sveriges fördel.

10—12 i skiljeset blev det. Besvikelsen så klart stor direkt efter matchen, men med medaljen och med prestationen som helhet över hela tävlingen finns det bara skäl för Isak och William att känna stolthet.

UEM-finalen i U15-flickor:
15:50 på Bord 1 mot Hanka Kodetova, Tjeckien

Siri, Isak och William spelar finaldagen på UEM

Siri, Isak och William spelar finaldagen på UEM

Underbara! Fantastiska! Härliga! Skickliga supersmashande Siri! Publiken i Baltiska hallen trodde inte sina ögon. Tävlingsledningen trodde inte sina ögon. Coach Maria Christoforaki trodde knappast sina ögon. Motståndaren Lisa-Sophie Wang trodde definitivt inte sina ögon. Frågan är väl om Siri själv trodde sina ögon när hon slog in matchbollen i kvartsfinalen till 11–3 i skiljeset.

Då hade Siri vänt 1–3 i set mot den så skickliga defensiven Wang, räddat ett par matchbollar redan i femte set, vänt 5–10 till 12–10 i sjätte setet och alltså räddat ytterligare fem matchbollar i rad, innan så defileringen mot en psykiskt nedbruten motståndaren i skiljesetet. Ändå var det inte ens första gången under dagen Siri gjorde exakt samma sak.

Redan i åttondelsfinalen hade Siri vänt 1–3 i set mot kvartseedade Nina Skerbinz från Österrike. Även här räddades flera matchbollar innan Siri kunde defilera hem skiljesetet till en imponerande seger. Innan dess hade Siri redan på morgonen i sextondelsfinalen vunnit med 4–3 mot Ukrainas Diana Koliennikova. Om än den gången utan all onödig dramatik.

Med den trippeln av beundransvärda bedrifter under lördagen har Siri Benjegård säkrat inte bara fortsatt spel under söndagen och UEM:s finaldag, utan en medalj i U15 för flickor. Långt över alla rimliga förväntningar på Siri inför mästerskapet. Kanske till och med en bra bit över också de mest optimistiska förhoppningar.

Att Siri nu spelar semifinal under söndagen kan bara beskrivas som en skräll. I semifinalen väntar en annan skräll. Mariia Lytvyn från Österrike hade nog inte räknat med någon semifinal på förhand hon heller. Nu står plötsligt en finalplats i potten för dem båda. Vem av dem pallar bäst den pressen?!

Isak Alfredsson och William Bergenblock klara för semifinal.

Cirka 45 minuter tidigare hade den svenska UEM-medaljen redan säkrats sedan U19-dubbelparet för pojkjuniorer Isak Alfredsson och William Bergenblock i en tät och jämn femsetare lyckats besegra belgiska paret Massart och Closset. Armarna i skyn följdes av en varm och lycklig segerkram.

Det var en stundtals väldigt väl genomförd dubbelmatch av William och Isak, som visade sig klart bättre än belgarna i det korta spelet. Den taktiken och den skickligheten skördade stora triumfer framför allt i fjärde och femte set.

I semifinalen väntar kanske tuffast möjliga motstånd. Det rumänska paret Iulian Chirita och Andrei Istrate räknas båda som två av Europas absolut bästa spelare. Men dubbel är också alltid dubbel i någon mening. Den följer inte alltid rankingens bistra logik. Isak och William får genomföra semifinalen utifrån sin egen logik.

Ingen kan kräva någonting av varken Siri eller Isak och William under finaldagen. Däremot kan vi alla hoppas på dem och glädjas åt att vi har svenskt deltagande på UEM:s sista dag. Det hade vi exempelvis inte förra säsongen. Våra tre svenska spelare kan spela med absolut ingenting att förlora men istället med desto mer att vinna.

Svenskt blir det i vilket fal som helst på pallen!

Finaldagens svenska matcher:
10:40 – Bord 3 – JBD – Alfredsson/Bergenblock mot Chirita/Istrate
11:20 – Bord 2 – CGS – Benjegård mot Lytvyn
15:10 – Bord 1 – JBD – Final
15:50 – Bord 2 – CGS – Final

Foto: Manfred Schillings

17 svenskar vidare i singelspelet

17 svenskar vidare i singelspelet

Onsdagen och torsdagen har inneburit gruppspel av ungdoms-EM:s singelklasser och de första omgångarna i dubbelklasserna. För svenskt vidkommande har de bästa resultaten gjorts i singelklasserna. 15 av 18 spelare har gått vidare till slutspel. Där tillkommer Adam Gravsiö-Wallin och Isak Alfredsson som bägge är seedade.

Många var de svenska spelare som hade en relativt smärtfri resa fram till avancemang från gruppspelet. De som däremot klarade sig med allra största ”darr på ribban” var Hugo Nylén och Nathalie Freij som bägge gick igenom sina respektive grupper med en 3-2 seger och en 0-3 förlust i bagaget.

Lämna singelspelet får däremot Nellie Franzén, Betty Engström och Melker Sjösvärd göra. Den sistnämnda på ett smärtsamt sätt. Efter en vinst med 3-0 blev det två 2-3 förluster. Ack så nära.

Få kvar i dubbel

I mixeddubbeln fick de svenska paren lämna turneringen en efter en på löpande band. Endast fyra av tio klarade den första omgången. Därefter var det enbart Siri Benjegård och Adam Gravsiö-Wallin som klarade minst ett steg till. I åttondelsfinalen tog det stopp mot andraseedade paret Faso/Itagaki (Italien/Tyskland) med 1-3 i set.

I tjejernas dubbelklasser kan vi efter torsdagens färdigspelade omgångar konstatera att endast Siri Benjegård och Gabriela Aaltonen spelar vidare. På fredagen ställs de mot turkiska paret Nil Basaran och Duru Kirbac i kadetternas åttondelsfinal.

Bland killarna kommer vi få se desto fler dubbelåttondelar under fredagen. Bägge U15-paren tog sig vidare till åttondelsfinal. Av U19-paren får vi se David Björkryd och Elias Sjögren i åttondelsfinal, efter att de avancerat på WO från torsdagskvällen. De får sällskap av Isak Alfredsson och William Bergenblock som gav Sveriges dess sista åttondelsplats genom att 3-1 besegra Gene Wantz och Loris Stephany från Luxemburg.

Räknar vi samman alltsammans bjuds vi på minst 22 svenskmatcher under fredagen 19 juli.

Svenskmatcher fredag

Singelklasser: Under fredagen spelas Round of 128 och Round of 64.
Dubbelklasser: under fredagen spelas åttondelsfinaler (round of 16)

U15 Boys single event

Round of 128
09.00, Mark Usov – Aleks Kozelj, Slovenien, bord 1
09.40, Sigge Hedblad – Peter Polak, Slovakien, bord 8

Round of 64
14.20, Adam Gravsiö-Wallin – TBD, bord TBD

U15 Girls single event

Round of 128
09.40, Angelina Bebawy – Valeria Cravcenco, Moldavien, bord 12
09.40, Gabriela Aaltonen – Laura Pinna, Italien, bord 2

Round of 64
13.40, Laurynne Cabardo – Liliana Alicja Guassardo, Slovakien, bord TBD
13.40, Siri Benjegård – Nela Ondrusova, Slovakien, bord TBD

U19 Boys singles event

Round of 128
11.00, Elias Sjögren – Itay Avivi, Israel, bord 12
11.00, Hugo Nylén – Khao Noah Lam, Norge, bord 2
11.00, Isak Alfredsson – Benjamin Piggot, England, bord 21
11.40, Noa Dahlström – Efstatios Manolopoulos, Grekland, bord 6
11.40, William Bergenblock – Adil Ahmadzada, Azerbaijan, bord 12
11.40, David Björkryd – Giacomo Allegranza, Italien, bord 13

U19 Girls singles event

Round of 128
09.40, Alice Nilsson – Maria Girlea, Finland, bord 20
10.20, Clara Ellermann – Ema Cincurova, Slovakien, bord 3
10.20, Nathalie Freij – Angela Rodriguez, Spanien, bord 11
10.20, Agnes Svensson – Xijin Zheng, Nederländerna, bord 18

U15 Girls Doubles Event

Åttondelsfinal
19.00, Gabriela Aaltonen/Siri Benjegård – Nil Basaran/Duru Kirbac, Turkiet, bord 2

U15 Boys Doubles Event

Åttondelsfinal
19.00, Adam Gravsiö-Wallin/Sigge Hedblad – Patryk Zyworonek/Samuel Michna, Polen, bord 9
19.00, Mark Usov/Melker Sjösvärd – Danilo Faso/Francesco Trevisan, bord 1

U19 Boys Doubles Event

Åttondelsfinal
19.40, David Björkryd/Elias Sjögren – TBD, bord TBD
19.40, Isak Alfredsson/William Bergenblock – TBD, bord TBD

Toppbild: Hugo Nylén gjorde UEM-debut och avancerade från gruppspelet i singel. Foto: Manfred Schillings.

Sverige föll men med flaggan i topp

Sverige föll men med flaggan i topp

Efter den traumatiska söndagen hade de svenska lagen bara kvar att spela så kallade placeringsmatcher under måndagen. Den lite större sidan av saken var att se till att undvika den fruktade plats 16 vilket skulle innebära nedflyttning till den andra divisionen av europeisk ungdomspingis på mästerskapsnivå.

U15-flickorna klarade av den uppgiften på första hindret mot Belgien. Den matchen slutade 3-1 till Sverige sedan Siri Benjegård vunnit båda singlarna samt dubbeln tillsammans med Angelina Bebawy. Detta gav Maria Christoforaki chans att i dagens andra placeringsmatch ge speltid åt Angelina samt Laurynne Cabardo mot Rumänien. En match som slutade 0-3.

U15-pojkarna å sin sida föll på första hindret mot Spanien med 1-3. Adam Gravsiö Wallin förlorade båda sina singlar samtidigt som Mark Usov singeldebuterade i lagtävlingen och tog en meriterande seger med 14-12 i skilje mot Dario Salcedo.

Marks form skulle visa sig få en avgörande betydelse för Sverige i nästa match mot Österrike. Sigge Hedblad gav Sverige en bra start med 11-4 i skilje i första matchen. Samtidigt förlorade Mark med 10-12 i skilje i andra matchen. Men Mark skulle komma tillbaka. Matchen gick fram till 2-2 och Mark fick chansen att avgöra. I ett rafflande fjärdeset vann Mark med 20-18 och sedan kunde han också vinna skiljesetet med 11-5.

U19-pojkarna hade svårt att komma igång. Förlust i första matchen mot Tjeckien med 1-3 för att därefter ännu en gång stöta på Israel som de bara några dagar tidigare haft en svår batalj med i gruppspelet. Den här gången var Isak Alfredsson på betydligt bättre spelhumör och det lade grunden för grabbarnas 3-1-vinst.

Därmed hade samtliga tre lag lyckats med dagens huvuduppgift, att säkra fortsatt spel i den första divisionen. Ett rimligt och värdigt avslut på lagspelet i UEM som såg både plus och minus för de svenska trupperna.

U19-damerna spelar placeringsmatch om position 23-24 mot England 09.00 på bord 9 under tisdagsmorgonen. I övrigt spelledigt och välbehövlig vila för de svenska spelarna under tisdagen.

Under onsdagen drar singel, dubbel och mixed igång.

Tisdagens finaler klockan 17:30

Bord 1 – U15B – Rumänien mot Italien
Bord 2 – U15G – Tyskland mot Polen
Bord 3 – U19B – Rumänien mot Tyskland
Bord 4 – U19G – Frankrike mot Rumänien

Tre finaler alltså för Rumänien som befäster sin position som ett av Europas främsta ungdomsländer inom pingisen. Där hittar vi även Polen. Två finaler för Tyskland, där det kanske sett till underlaget är mer rimligt att de tar sig till flera finaler.

Tyskland tog sig till final i U19 för pojkar genom en otroligt rafflande semifinal mot Sveriges banemän Slovakien. 12-10 i skiljeset i den avgörande matchen fram till 3-2 för Tyskland där vi ser en spelare i Andre Bertelsmeier som är ett namn vi förmodligen kommer få höra fler gånger.

Andra roliga spelare vi kommer få se är Italiens unga Danilo Faso i U15-pojkarfinalen, liksom Tysklands Lisa Sofie Wang med en härligt frejdig defensiv från distans.

Toppbild: Mark Usov (mitten) blev en av måndagens huvudpersoner. Foto: Manfred Schillings

Dålig dag för Sverige på UEM

Dålig dag för Sverige på UEM

Två bra dagar för de svenska lagen följdes av en dålig. Det blev tunga förluster under söndagen för samtliga svenska lag, vars förhoppningar därmed grusades i lite olika grad. Ändå finns skäl att även se ljuset i mörkret. Placeringsmatcher väntar nu för de fyra svenska lagen i UEM och kanske ser och tar de svenska coacherna där chansen att också vädra fler av sina spelare.

Krossade svenska U19-hjärtan

Det såg så bra ut för U19-tjejerna i deras playoff mot Turkiet med 2-0 i matcher. En plats i slutspelet såg så gott som säker ut och därmed även uppflyttningen till A-divisionen. Men här kom en hel näve med grus in i det svenska maskineriet. 2-3 i set för Nellie Franzén, 2-3 i set också för Agnes Svensson efter en handfull matchbollar i skiljeset, och sedan 1-3 i set för Alice Nilsson.

Möjligheten till uppflyttning fanns fortfarande kvar. Men då behövde tjejerna vinna sina tre återstående placeringsmatcher. Men det föll redan på första häcken mot Österrike. Det var uppenbart att laget inte lyckades ladda om på bara några timmar efter den bittra besvikelsen mot Turkiet.

Också U19-pojkarna fick en bra början i sin åttondelsfinal mot Slovakien. Isak Alfredsson spelade som en furie i sin första match och gav Sverige ledningen med 1-0. Slovakiens etta Samuel Arpas var däremot en tuff nöt att knäcka för William Bergenblock. David Björkryd kämpade därefter tappert i tredje singeln och kunde gå från 0-2 till 2-2 i set. Men skiljesetet gick åt fel håll för Björkryd och för Sverige.

Sverige och Isak Alfredsson skulle däremot inte sälja sig billigt. Isak gav Arpas en rejäl fight om saken. Ett tätt fjärdeset vanns med 12—10 och Isak tvingade fram ett skiljeset. Men även den här gången gick skiljet åt fel håll för svensk del. 13—15 och Sverige fick se sig utslagna redan i åttondelsfinalen på hemmaplan.

Besvikelsen över detta var så klart stor. Samtidigt måste insatsen som helhet värderas också utifrån att Sverige vann en grupp i vilken de var seedade trea. Viktigt att inte låta det lite bittra slutet förmörka prestationen som helhet. Att kunna se både det positiva och det mindre positiva.

Vilket gäller både pojkarna och flickorna i U19. Även U19-tjejerna vann sin grupp utan att vara seedade att vinna gruppen.

Hjärtskärande för U15-kadetterna

Stopp i åttondelsfinalerna tog det också för de båda U15-lagen. U15-flickorna började dagen med att besegra Estland i playoff för att på så sätt ta sig till slutspelet. Väl där lottades laget mot Portugal. En tuff match men ingen omöjlig match kunde man kanske säga om den lottningen.

Men det ville sig aldrig riktigt för U15-flickorna den här gången. Siri Benjegård vann för all del den första matchen och gav Sverige ledningen. Portugal kvitterade däremot när Julia Leal, lagets klart bästa spelare, besegrade Gabriela Aaltonen i en mycket tuff match och 3-2 i set. 1-1 därmed inför dubbeln.

Dubbeln skulle visa sig avgörande och rafflande i samma mängd. Men till slut var det Portugal som gick vinnande ur den med grymma 11-9 i skiljeset mot Siri och Angelina Bebawy i dubbeln. Det blev svårt och hårt för Siri att sedan direkt gå ut i en avgörande singel mot Leal, och det blev tre förhållandevis snabba set för portugisiskan.

1-3 alltså för U15-flickorna och 1-3 skulle det också bli för U15-pojkarna mot Rumänien. En tuff lottning för Sverige fastän seedade Rumänien lyckats sluta bara trea i sin grupp. 1-1 inför dubbeln också här sedan Sigge Hedblad kämpat väl mot Istrate och Adam Gravsiö Wallin vunnit sin match mot Mihai Nagy.

Men det blev dubbelfel för Sverige även i denna match och även denna gång efter ett tungt tapp i skiljeset för Sigge i par med Adam. Adam kunde därefter lika lite som Siri ladda batterierna för sin nästa singel utan Istrate kunde avgöra för Rumänien.

Bittert för de svenska lagen och svenska spelarna helt säkert, där nog samtliga hade hoppats på ännu lite mer framför den entusiastiska hemmapubliken. Återstår att se vad de svenska lagen och de svenska spelarna orkar att göra av de placeringsmatcher som nu återstår under måndagen och tisdagen.

Viktigt för att behålla platsen i respektive A-division är i alla fall att inte sluta på 16:e plats. Då måste varje lag vinna åtminstone en av matcherna.

Svenskmatcher måndag 15 juli

11.00, U15B, plats 9-16, Sverige – Spanien, bord 9

13.20, U19B, plats 9-16, Sverige – Tjeckien, bord 12
13.20, U15G, plats 9-16, Sverige – Belgien, bord 14
13.20, U19G, plats 21-24, Sverige – Slovenien, bord 20

Foto: Manfred Schillings

Hjärtat bär U19-juniorerna till två slutspel

Hjärtat bär U19-juniorerna till två slutspel

Andra dagen handlade mycket om att knyta ihop den säck som lagen fyllt med innehåll under den första dagen. Något båda U19-lagen lyckades med och går vidare i UEM med gott hopp om fortsatt framgång. U15 pojkar kan vara nöjda med sin andraplats samtidigt som U15-flickorna i ett tufft playoff nu bara kan ta en match i taget.

Hjärtat på rätt ställe för U19 pojkar

Grädden på moset levererade U19-pojkarna med 3-1 mot Belgien i den tredje och sista gruppmatchen. Detta innebär att Sverige vinner sin grupp i vilken de gick in som det fjärde seedade laget. David Björkryd vann återigen den viktiga tredje singeln samtidigt som Isak Alfredsson med två övertygande vinster revanscherade sig för en kanske något svagare insats mot Israel.

Mycket starkt av firma Isak Alfredsson, William Bergenblock, David Björkryd och Noa Dahlström som med detta är klara för slutspel och beroende på hur det går i playoff för andra lag borde ha mycket goda chanser att ta sig till åtminstone kvartsfinal. I så fall ett UEM Sverige kan vara mycket nöjda med och coach Pär Gerell var som väntat mycket nöjd efter matchen mot Belgien.

– Vår goda lagkänsla hjälpte oss i en mycket jämn match. Framför allt sista matchen mellan Closset och Isak var väldigt känslofylld och jag fick påminna Isak lite att hålla sig lugn. Väldigt skönt för vårt lag att vinna och få en ledig eftermiddag då spelarna är trötta nu. Stort tack också till vår publik som det är så roligt att spela för, summerar Pär matchen och gruppspelet.

Hjärtat i halsgropen för U19 flickor

Samtidigt gick U19-flickorna en rejäl holmgång mot Luxemburg. Sverige med Alice Nilsson, Agnes Svensson och Nellie Franzén i startuppställningen såg ut att gå mot en betryggande 3-0-seger efter två singelvinster och 2-0 i set för Nellie mot Melisa Sadikovic. Men här vände matchbilden totalt precis som för U15-pojkarna under fredagen. 2-0 blev till 2-2 och ångestmatch för Alice Nilsson mot Tessy Dumont.

Men det gick vägen till slut. 3-1 i set till Alice Nilsson som med två vinster får räknas som Sveriges stora matchvinnare i denna match. Med vinsten mot Luxemburg satte sig U19-laget i toppläge inför den sista matchen mot Norge att sluta som gruppetta och därmed en på pappret lättare väg genom söndagens playoffspel.

Läget var raffinerat inför matchen mot Norge avseende gruppens placeringar. Vinst för Sverige och gruppsegern vore säkrad. Förlust med 2-3 skulle räcka till en andra plats och playoff. 1-3 och Sverige skulle sluta trea. Givet Sveriges möjligheter att ta sig till A-divisionen nästa UEM var gruppsegern väldigt viktig.

Det började inte bra. Alice Nilsson som storspelat mot Luxemburg lyckades aldrig få någon ordning på en helladdad Christine Kalvatn. Agnes Svensson kvitterade till 1-1. Tungt ansvar vilade därmed på Nellie Franzéns axlar i tredjesingeln mot Filippa Skjold-Hinze. Det ansvaret axlade Nellie väl med 3-1 i set trots ett förlorat första set.

En storspelande Christine Kalvatn höll däremot på att hälla en rejäl hink med kallvatten på svenskornas drömmar om slutspel mot Agnes Svensson. Underläget till 2-10 i skiljeset hämtades upp till 10-10 innan en påtagligt nervig Agnes ändå på något sätt lyckades vinna setet och matchen. 3-1 till Sverige som därmed är klara för ”playoff 1” mot en av gruppfyrorna i A-divisionen för en plats i slutspelet.

– Det har varit några ”goa” matcher under gruppspelet, och vi har lyckats ta oss vinnande genom allihop. Det var inte enligt planen, men enligt målsättningen. Vi har främst arbetat med prestationsmålsättningar av olika slag. Nu får vi samlas i gruppen för att gå igenom nya mål. Det är verkligen inte orimligt för oss att sikta mot A-gruppen utifrån var vi befinner oss, säger Kim Nylander i intervju efter matchen.

Tungt för U15

U15-flickorna inledde dag två med att utan pardon besegra Italien med 3-0. Coach Maria Christoforaki valde samma laguppställning som mot Tjeckien igår med Siri Benjegård och Gabriela Aaltonen som singlar samt Siri med Angelina Bebawy i dubbeln. Den här gången gick det vägen.

I och med den vinsten väntade en direkt avgörande match för U15-flickorna mot Rumänien om att sluta tvåa eller trea i gruppen, eller annorlunda uttryckt att ta sig direkt till slutspel eller tvingas till playoff. Det blev lite som väntat mycket tufft mot Rumänien. 0-3 och Sverige trea och får därmed rikta in sig på ett tufft playoff under söndag morgon och förmiddag.

– Det var en tuff match och en tuff förlust, konstaterar Maria Christoforaki omedelbart efter matchen mot Rumänien. Vi var inte på topp och spelade inte vår bästa pingis. Vi gjorde vårt bästa men motståndarna gjorde oss sämre. Men vi är fortfarande kvar i turneringen och nu kommer vi återhämta och förbereda oss inför nästa match imorgon, avslutar Maria med känslan i rösten.

För U15-pojkarna blev det en mer avslagen dag. Adam Gravsiö Wallin och Sigge Hedblad förmådde inte riktigt ladda om batterierna mot ett starkt Italien. Två singelförluster gjorde att coach Mattias Ekdahl lät Melker Sjösvärd och Mark Usov EM-debutera i dubbeln. Förlust även där och 0-3 mot Italien. Men Sverige grupptvåa och därmed direkt till slutspel.

Söndagens matcher (playoff och slutspel):

 

U19 Girls
Playoff, 09.00, Turkiet – Sverige, bord 1
Vid seger väntar åttondelsfinal söndag klockan 16.30
Vid förlust väntar vidare placeringsmatcher

U15 Girls
Playoff, 11.30, Sverige – Estland, bord 1
Vid seger väntar åttondelsfinal söndag klockan 19.00
Vid förlust väntar vidare placeringsmatcher

U19 Boys
Åttondelsfinal, söndag klockan 19.00
Sverige – ?
Lottning genomförs cirka klockan 13.00-13.30

U15 Boys
Åttondelsfinal, söndag klockan 16.30
Sverige – ?
Lottning genomförs cirka klockan 11.00-11.30

Toppbild: U19-tjejerna hejar på från bänken. Foto: Manfred Schillings