Sverige föll men med flaggan i topp

Sverige föll men med flaggan i topp

Efter den traumatiska söndagen hade de svenska lagen bara kvar att spela så kallade placeringsmatcher under måndagen. Den lite större sidan av saken var att se till att undvika den fruktade plats 16 vilket skulle innebära nedflyttning till den andra divisionen av europeisk ungdomspingis på mästerskapsnivå.

U15-flickorna klarade av den uppgiften på första hindret mot Belgien. Den matchen slutade 3-1 till Sverige sedan Siri Benjegård vunnit båda singlarna samt dubbeln tillsammans med Angelina Bebawy. Detta gav Maria Christoforaki chans att i dagens andra placeringsmatch ge speltid åt Angelina samt Laurynne Cabardo mot Rumänien. En match som slutade 0-3.

U15-pojkarna å sin sida föll på första hindret mot Spanien med 1-3. Adam Gravsiö Wallin förlorade båda sina singlar samtidigt som Mark Usov singeldebuterade i lagtävlingen och tog en meriterande seger med 14-12 i skilje mot Dario Salcedo.

Marks form skulle visa sig få en avgörande betydelse för Sverige i nästa match mot Österrike. Sigge Hedblad gav Sverige en bra start med 11-4 i skilje i första matchen. Samtidigt förlorade Mark med 10-12 i skilje i andra matchen. Men Mark skulle komma tillbaka. Matchen gick fram till 2-2 och Mark fick chansen att avgöra. I ett rafflande fjärdeset vann Mark med 20-18 och sedan kunde han också vinna skiljesetet med 11-5.

U19-pojkarna hade svårt att komma igång. Förlust i första matchen mot Tjeckien med 1-3 för att därefter ännu en gång stöta på Israel som de bara några dagar tidigare haft en svår batalj med i gruppspelet. Den här gången var Isak Alfredsson på betydligt bättre spelhumör och det lade grunden för grabbarnas 3-1-vinst.

Därmed hade samtliga tre lag lyckats med dagens huvuduppgift, att säkra fortsatt spel i den första divisionen. Ett rimligt och värdigt avslut på lagspelet i UEM som såg både plus och minus för de svenska trupperna.

U19-damerna spelar placeringsmatch om position 23-24 mot England 09.00 på bord 9 under tisdagsmorgonen. I övrigt spelledigt och välbehövlig vila för de svenska spelarna under tisdagen.

Under onsdagen drar singel, dubbel och mixed igång.

Tisdagens finaler klockan 17:30

Bord 1 – U15B – Rumänien mot Italien
Bord 2 – U15G – Tyskland mot Polen
Bord 3 – U19B – Rumänien mot Tyskland
Bord 4 – U19G – Frankrike mot Rumänien

Tre finaler alltså för Rumänien som befäster sin position som ett av Europas främsta ungdomsländer inom pingisen. Där hittar vi även Polen. Två finaler för Tyskland, där det kanske sett till underlaget är mer rimligt att de tar sig till flera finaler.

Tyskland tog sig till final i U19 för pojkar genom en otroligt rafflande semifinal mot Sveriges banemän Slovakien. 12-10 i skiljeset i den avgörande matchen fram till 3-2 för Tyskland där vi ser en spelare i Andre Bertelsmeier som är ett namn vi förmodligen kommer få höra fler gånger.

Andra roliga spelare vi kommer få se är Italiens unga Danilo Faso i U15-pojkarfinalen, liksom Frankrikes Nina Guo Zheng med en härligt frejdig defensiv från distans.

Toppbild: Mark Usov (mitten) blev en av måndagens huvudpersoner. Foto: Manfred Schillings

Dålig dag för Sverige på UEM

Dålig dag för Sverige på UEM

Två bra dagar för de svenska lagen följdes av en dålig. Det blev tunga förluster under söndagen för samtliga svenska lag, vars förhoppningar därmed grusades i lite olika grad. Ändå finns skäl att även se ljuset i mörkret. Placeringsmatcher väntar nu för de fyra svenska lagen i UEM och kanske ser och tar de svenska coacherna där chansen att också vädra fler av sina spelare.

Krossade svenska U19-hjärtan

Det såg så bra ut för U19-tjejerna i deras playoff mot Turkiet med 2-0 i matcher. En plats i slutspelet såg så gott som säker ut och därmed även uppflyttningen till A-divisionen. Men här kom en hel näve med grus in i det svenska maskineriet. 2-3 i set för Nellie Franzén, 2-3 i set också för Agnes Svensson efter en handfull matchbollar i skiljeset, och sedan 1-3 i set för Alice Nilsson.

Möjligheten till uppflyttning fanns fortfarande kvar. Men då behövde tjejerna vinna sina tre återstående placeringsmatcher. Men det föll redan på första häcken mot Österrike. Det var uppenbart att laget inte lyckades ladda om på bara några timmar efter den bittra besvikelsen mot Turkiet.

Också U19-pojkarna fick en bra början i sin åttondelsfinal mot Slovakien. Isak Alfredsson spelade som en furie i sin första match och gav Sverige ledningen med 1-0. Slovakiens etta Samuel Arpas var däremot en tuff nöt att knäcka för William Bergenblock. David Björkryd kämpade därefter tappert i tredje singeln och kunde gå från 0-2 till 2-2 i set. Men skiljesetet gick åt fel håll för Björkryd och för Sverige.

Sverige och Isak Alfredsson skulle däremot inte sälja sig billigt. Isak gav Arpas en rejäl fight om saken. Ett tätt fjärdeset vanns med 12—10 och Isak tvingade fram ett skiljeset. Men även den här gången gick skiljet åt fel håll för svensk del. 13—15 och Sverige fick se sig utslagna redan i åttondelsfinalen på hemmaplan.

Besvikelsen över detta var så klart stor. Samtidigt måste insatsen som helhet värderas också utifrån att Sverige vann en grupp i vilken de var seedade trea. Viktigt att inte låta det lite bittra slutet förmörka prestationen som helhet. Att kunna se både det positiva och det mindre positiva.

Vilket gäller både pojkarna och flickorna i U19. Även U19-tjejerna vann sin grupp utan att vara seedade att vinna gruppen.

Hjärtskärande för U15-kadetterna

Stopp i åttondelsfinalerna tog det också för de båda U15-lagen. U15-flickorna började dagen med att besegra Estland i playoff för att på så sätt ta sig till slutspelet. Väl där lottades laget mot Portugal. En tuff match men ingen omöjlig match kunde man kanske säga om den lottningen.

Men det ville sig aldrig riktigt för U15-flickorna den här gången. Siri Benjegård vann för all del den första matchen och gav Sverige ledningen. Portugal kvitterade däremot när Julia Leal, lagets klart bästa spelare, besegrade Gabriela Aaltonen i en mycket tuff match och 3-2 i set. 1-1 därmed inför dubbeln.

Dubbeln skulle visa sig avgörande och rafflande i samma mängd. Men till slut var det Portugal som gick vinnande ur den med grymma 11-9 i skiljeset mot Siri och Angelina Bebawy i dubbeln. Det blev svårt och hårt för Siri att sedan direkt gå ut i en avgörande singel mot Leal, och det blev tre förhållandevis snabba set för portugisiskan.

1-3 alltså för U15-flickorna och 1-3 skulle det också bli för U15-pojkarna mot Rumänien. En tuff lottning för Sverige fastän seedade Rumänien lyckats sluta bara trea i sin grupp. 1-1 inför dubbeln också här sedan Sigge Hedblad kämpat väl mot Istrate och Adam Gravsiö Wallin vunnit sin match mot Mihai Nagy.

Men det blev dubbelfel för Sverige även i denna match och även denna gång efter ett tungt tapp i skiljeset för Sigge i par med Adam. Adam kunde därefter lika lite som Siri ladda batterierna för sin nästa singel utan Istrate kunde avgöra för Rumänien.

Bittert för de svenska lagen och svenska spelarna helt säkert, där nog samtliga hade hoppats på ännu lite mer framför den entusiastiska hemmapubliken. Återstår att se vad de svenska lagen och de svenska spelarna orkar att göra av de placeringsmatcher som nu återstår under måndagen och tisdagen.

Viktigt för att behålla platsen i respektive A-division är i alla fall att inte sluta på 16:e plats. Då måste varje lag vinna åtminstone en av matcherna.

Svenskmatcher måndag 15 juli

11.00, U15B, plats 9-16, Sverige – Spanien, bord 9

13.20, U19B, plats 9-16, Sverige – Tjeckien, bord 12
13.20, U15G, plats 9-16, Sverige – Belgien, bord 14
13.20, U19G, plats 21-24, Sverige – Slovenien, bord 20

Foto: Manfred Schillings

Hjärtat bär U19-juniorerna till två slutspel

Hjärtat bär U19-juniorerna till två slutspel

Andra dagen handlade mycket om att knyta ihop den säck som lagen fyllt med innehåll under den första dagen. Något båda U19-lagen lyckades med och går vidare i UEM med gott hopp om fortsatt framgång. U15 pojkar kan vara nöjda med sin andraplats samtidigt som U15-flickorna i ett tufft playoff nu bara kan ta en match i taget.

Hjärtat på rätt ställe för U19 pojkar

Grädden på moset levererade U19-pojkarna med 3-1 mot Belgien i den tredje och sista gruppmatchen. Detta innebär att Sverige vinner sin grupp i vilken de gick in som det fjärde seedade laget. David Björkryd vann återigen den viktiga tredje singeln samtidigt som Isak Alfredsson med två övertygande vinster revanscherade sig för en kanske något svagare insats mot Israel.

Mycket starkt av firma Isak Alfredsson, William Bergenblock, David Björkryd och Noa Dahlström som med detta är klara för slutspel och beroende på hur det går i playoff för andra lag borde ha mycket goda chanser att ta sig till åtminstone kvartsfinal. I så fall ett UEM Sverige kan vara mycket nöjda med och coach Pär Gerell var som väntat mycket nöjd efter matchen mot Belgien.

– Vår goda lagkänsla hjälpte oss i en mycket jämn match. Framför allt sista matchen mellan Closset och Isak var väldigt känslofylld och jag fick påminna Isak lite att hålla sig lugn. Väldigt skönt för vårt lag att vinna och få en ledig eftermiddag då spelarna är trötta nu. Stort tack också till vår publik som det är så roligt att spela för, summerar Pär matchen och gruppspelet.

Hjärtat i halsgropen för U19 flickor

Samtidigt gick U19-flickorna en rejäl holmgång mot Luxemburg. Sverige med Alice Nilsson, Agnes Svensson och Nellie Franzén i startuppställningen såg ut att gå mot en betryggande 3-0-seger efter två singelvinster och 2-0 i set för Nellie mot Melisa Sadikovic. Men här vände matchbilden totalt precis som för U15-pojkarna under fredagen. 2-0 blev till 2-2 och ångestmatch för Alice Nilsson mot Tessy Dumont.

Men det gick vägen till slut. 3-1 i set till Alice Nilsson som med två vinster får räknas som Sveriges stora matchvinnare i denna match. Med vinsten mot Luxemburg satte sig U19-laget i toppläge inför den sista matchen mot Norge att sluta som gruppetta och därmed en på pappret lättare väg genom söndagens playoffspel.

Läget var raffinerat inför matchen mot Norge avseende gruppens placeringar. Vinst för Sverige och gruppsegern vore säkrad. Förlust med 2-3 skulle räcka till en andra plats och playoff. 1-3 och Sverige skulle sluta trea. Givet Sveriges möjligheter att ta sig till A-divisionen nästa UEM var gruppsegern väldigt viktig.

Det började inte bra. Alice Nilsson som storspelat mot Luxemburg lyckades aldrig få någon ordning på en helladdad Christine Kalvatn. Agnes Svensson kvitterade till 1-1. Tungt ansvar vilade därmed på Nellie Franzéns axlar i tredjesingeln mot Filippa Skjold-Hinze. Det ansvaret axlade Nellie väl med 3-1 i set trots ett förlorat första set.

En storspelande Christine Kalvatn höll däremot på att hälla en rejäl hink med kallvatten på svenskornas drömmar om slutspel mot Agnes Svensson. Underläget till 2-10 i skiljeset hämtades upp till 10-10 innan en påtagligt nervig Agnes ändå på något sätt lyckades vinna setet och matchen. 3-1 till Sverige som därmed är klara för ”playoff 1” mot en av gruppfyrorna i A-divisionen för en plats i slutspelet.

– Det har varit några ”goa” matcher under gruppspelet, och vi har lyckats ta oss vinnande genom allihop. Det var inte enligt planen, men enligt målsättningen. Vi har främst arbetat med prestationsmålsättningar av olika slag. Nu får vi samlas i gruppen för att gå igenom nya mål. Det är verkligen inte orimligt för oss att sikta mot A-gruppen utifrån var vi befinner oss, säger Kim Nylander i intervju efter matchen.

Tungt för U15

U15-flickorna inledde dag två med att utan pardon besegra Italien med 3-0. Coach Maria Christoforaki valde samma laguppställning som mot Tjeckien igår med Siri Benjegård och Gabriela Aaltonen som singlar samt Siri med Angelina Bebawy i dubbeln. Den här gången gick det vägen.

I och med den vinsten väntade en direkt avgörande match för U15-flickorna mot Rumänien om att sluta tvåa eller trea i gruppen, eller annorlunda uttryckt att ta sig direkt till slutspel eller tvingas till playoff. Det blev lite som väntat mycket tufft mot Rumänien. 0-3 och Sverige trea och får därmed rikta in sig på ett tufft playoff under söndag morgon och förmiddag.

– Det var en tuff match och en tuff förlust, konstaterar Maria Christoforaki omedelbart efter matchen mot Rumänien. Vi var inte på topp och spelade inte vår bästa pingis. Vi gjorde vårt bästa men motståndarna gjorde oss sämre. Men vi är fortfarande kvar i turneringen och nu kommer vi återhämta och förbereda oss inför nästa match imorgon, avslutar Maria med känslan i rösten.

För U15-pojkarna blev det en mer avslagen dag. Adam Gravsiö Wallin och Sigge Hedblad förmådde inte riktigt ladda om batterierna mot ett starkt Italien. Två singelförluster gjorde att coach Mattias Ekdahl lät Melker Sjösvärd och Mark Usov EM-debutera i dubbeln. Förlust även där och 0-3 mot Italien. Men Sverige grupptvåa och därmed direkt till slutspel.

Söndagens matcher (playoff och slutspel):

 

U19 Girls
Playoff, 09.00, Turkiet – Sverige, bord 1
Vid seger väntar åttondelsfinal söndag klockan 16.30
Vid förlust väntar vidare placeringsmatcher

U15 Girls
Playoff, 11.30, Sverige – Estland, bord 1
Vid seger väntar åttondelsfinal söndag klockan 19.00
Vid förlust väntar vidare placeringsmatcher

U19 Boys
Åttondelsfinal, söndag klockan 19.00
Sverige – ?
Lottning genomförs cirka klockan 13.00-13.30

U15 Boys
Åttondelsfinal, söndag klockan 16.30
Sverige – ?
Lottning genomförs cirka klockan 11.00-11.30

Toppbild: U19-tjejerna hejar på från bänken. Foto: Manfred Schillings

Dramatiskt stark förstadag för Sverige på UEM

Dramatiskt stark förstadag för Sverige på UEM

UEM började på bästa tänkbara sätt för våra svenska lag. Mest dramatiskt blev det när pojkarnas U19-lag med Isak Alfredsson, William Bergenblock, David Björkryd och Noa Dahlström ställdes mot andraseedade Polen. Det skulle visa sig bli en lång och väldigt spännande match.

Ingen rådde på Polens etta Mateusz Zalewski. Där gick i tur och ordning William Bergenblock och Isak Alfredsson bet. Men dessförinnan hade Isak kämpat ner polska tvåan Marcel Blaszczyk fram till 1—1 i lagmatchen efter fem hårda set. I det läget är det viktigt med en trea som kan vinna sin singel, och det kunde David Björkryd, också han efter fem set.

Isaks förlust mot Zalewski betydde 2—2 i matcher och avgörandet stod mellan Blaszczyk och William Bergenblock. Williams styrka i slutbollarna lade grunden för en dramatisk seger i både den matchen och lagmatchen. 8—10 i första set blev 12—10, 7—10 i andra set blev även det till 12—10. Ett set tappades innan 11—9 i fjärde set betydde 3—2 till Sverige.

– Det känns jättebra. Min första match var sådär, i den andra lyckades jag spela riktigt bra. Skönt att lycka fightas för varje poäng, kommenterade William Bergenblock sin insats.

Den första rysaren följdes upp med en ny rysare mot Israel i andra matchen. Återigen 3—2 i matcher sedan William Bergenblock vunnit den avgörande matchen. Men samma mönster i båda matcherna att Sverige vinner den så viktiga tredje singeln. Den här gången var det Noa Dahlström som kom in och gjorde jobbet med bravur.

Pojkkadetternas Sigge Hedblad stod för en stark vändning i dagens andra lagmatch. Foto: Manfred Schillings

Lika starkt öppnade Sveriges U15-pojkar. Sigge Hedblad kliver in i sin första singel mot högt seedade Österrikes etta Tobias Tischberger och vinner matchen med starka 11—3 i skiljeset. Därmed gav Sigge sin lagkamrat Adam Gravsiö Wallin öppet mål i andra singeln som Adam vann säkert fram till 2—0. Vinst i dubbeln innebar 3—0 i premiärmatchen.

Matchbilden såg ut att upprepa sig i dagens andra match mot England. Fast i omvänd ordning. Adam gjorde snabb sak av Kacper Piwowar i första matchen. Sigge utökade till 2—0 mot Englands etta Max Radiven, återigen i skiljeset. Därefter 2—0 i set i dubbeln. Men här verkade det som om Adam och Sigge föll in i den klassiska fällan att tro att matchen var klar.

Engelska paret Piwowar och Sellado vände och vann dubbeln. Därefter gick Radiven in och något överraskande körde över Adam fram till 2—2 i matcher. Ödet ville alltså att Sigge skulle spela den avgörande matchen mot Piwowar. Mentalt mycket svårt läge och Sigge befann sig snabbt i 0—2-underläge.

Men i mentalt svårt läge visade Sigge också prov på stor mental styrka, samtidigt som han förstärkte sin status som tävlingens skiljekung så här långt. 0—2 blev 3—2 i set till Sigge vilket betydde 3—2 till Sverige i matchen mot England. Get in!

– Det var en riktig nagelbitare, en match som vi trots allt har bra kontroll på från början. Efter två täta förluster är det plötsligt match igen. När Sigge går ut till sin sista match kunde han inte heller riktigt hitta rytmen. Han kommer under med 0-2, men lyckas till sist göra en bra taktikförändring. Bland annat med mindre fart i bollen. Till slut lyckas han vinna ett tajt skilje. Helt underbart, sammanfattar Mattias Ekdahl, ansvarig coach efter matchen.

– Detta är en väldigt nyttig skola för de här spelarna. De flesta har inte varit med om den här typen av situation på den här nivån internationellt. Hur det händer olika saker under match, hur olika situationer kan uppstå, och hur man ska tackla dem längs resan, resonerar Mattias Ekdahl.

Angelina Bebawy och Siri Benjegård tillsammans med Gabriela Aaltonen lyckades inte knyta ihop säcken mot Tjeckien. Foto: Manfred Schillings.

Riktigt lika bra start blev det inte för U15-flickorna. Siri Benjegård vann den första singeln mot Tjeckiens Simona Holubova i skiljeset. Men Hanka Kodetova rådde varken Siri eller Gabriela Aaltonen på. Och trots matchbollar i dubbeln lyckades inte Siri och Angelina Bebawy vinna den heller, vilket betydde 3—1 till Tjeckien. Sverige får slicka såren och ladda om batterierna inför andra dagens spel.

–  Ett tufft resultat, och en tuff start på gruppspelet. Vi visste att de var bra. Tar vi de chanser som fanns och som vi måste ta, hade matchbilden varit en annan. Vi gjorde så gott vi kunde. Nu ser vi framåt med kommande matcher, kommenterade Maria Christoforaki, ansvarig coach, efter matchen.

Damjuniorernas Nellie Franzén bidrog tillsammans med övriga laget till två klara segrar under fredagens premiärdag. Foto: Manfred Schillings

Bättre läge skaffade sig U19-flickorna. Premiärdagen såg dem ta hem två förhållandevis bekväma segrar, först mot Malta och därefter mot Armenien. Mot Malta tappade Agnes Svensson, Alice Nilsson och Nellie Franzén inte ett enda set. Mycket sämre gick det heller inte mot Armenien.

–  Vi har en bra laganda. Då blir det kul och lättare att köra. Nu blir det planering och förhoppningsvis en god natts sömn inför imorgon, kommenterade Nellie Franzén efter dagens två vinster.

Därmed är manegen krattad får man säga inför lördagens två tuffa matcher mot först Luxemburg, förmodligen om gruppsegern, och därefter mot Norge, som beroende på resultat kan komma att gälla en match i playoff under söndagen.

Allt som allt en mycket bra dag för de svenska lagen, där samtliga spelare såg ut att tycka det var riktigt roligt att spela UEM i Baltiska Hallen, framför en möjligen till storleken men knappast till glöden mindre gula väggen på läktarna. UEM bjuder på en upplevelse för alla som har vägarna förbi Malmö och Baltiska Hallen.

Inträdet är gratis, pingisen på golvet är riktigt bra och stämningen slår i taket!

Lördagens matcher (gruppspel):
09:00 Bord 16 (U15G) Sverige – Italien
11:10 Bord 2 (U19B) Belgien – Sverige
11:10 Bord 12 (U15B) Italien – Sverige
11:10 Bord 23 (U19G) Luxemburg – Sverige
15:30 Bord 1 (U15G) Rumänien – Sverige
17:30 Bord 1 (U19G) Sverige – Norge

Toppbild: William Bergenblock rusar till lagbänken i eufori efter tät seger mot Polen. Foto: Manfred Schillings

UEM 2024 rivstartar med gruppspel i lag

UEM 2024 rivstartar med gruppspel i lag

Lag, singel, mixed och dubbel står på dagordningen under UEM 2024 i Malmös Baltiska Hallen med start fredagen den 12 juli. Först ut är lagtävlingen som pågår under tävlingens fem första dagar med finalerna under kvällen tisdagen den 16 juli.

Sverige är representerat med lag i samtliga fyra klasser, U15 för pojkar respektive flickor samt U19 även det för pojkar och flickor. I båda U15-klasserna samt i U19 för pojkar deltar Sverige i första divisionen, och i U19 för flickor i den andra divisionen.

Inget lag är däremot borta från medaljkampen på förhand. Kan U19-tjejerna sluta etta eller tvåa i sin grupp med Luxemburg, Norge, Armenien och Malta så kommer de få chansen att playoff-spela sig in i huvudturneringens slutspel.

Lagspelet i både U15 och i U19 genomförs med tremannalag. U19 enligt det så kallade Swaythlingsystemet, vilket är samma som används på VM och på EM där ettorna och tvåorna spelar mot varandra utöver en match mellan de båda treorna. Först till tre vinner.

U15 spelar istället enligt Corbillonsystemet, eller Davis Cup som det ofta kallas, där matchen mellan treorna bytts ut mot en dubbelmatch. Även här först till tre. I detta system, till skillnad från U19, kan en tredje och en fjärde spelare användas i dubbeln.

Sverige slår ur underläge i U15 för pojkar, där laget är lägst rankat i Grupp B tillsammans med favoriterna Italien samt Österrike och England. Adam Gravsiö Wallin blir en viktig kugge men även Sigge Hedblad, Melker Sjösvärd och Mark Usov blir viktiga om Sverige ska kunna ta sig direkt till slutspel som etta eller tvåa. Annars väntar ett ovisst playoff.

U15-tjejerna med Gabriela Aaltonen, Angelina Bebawy, Siri Benjegård och Laurynne Cabardo går in som det tredjerankade laget i sin Grupp D med Tjeckien, Rumänien och Italien. Tjeckien och Rumänien är gruppens klara favoriter, men kadettflickorna har överraskat och övertygat flera gånger förut.

Gott hopp om slutspel bör de svenska U19-pojkarna ha. Polen är Grupp B:s stora favoriter samtidigt som Israel bör få svårt i den här gruppen. Nyckelmatchen blir mot Belgien, en match som på förhand kan sluta hur som helst. Viktigt att Isak Alfredsson, William Bergenblock, David Björkryd och Noa Dahlström prickar rätt i både form och förberedelser.

På samma sätt bör Betty Engström, Nellie Franzén, Alice Nilsson och Agnes Svensson kunna ha höga ambitioner i sin Grupp H där de går in som andraseedade. Ettan och tvåan i gruppen kvalificerar sig för playoff. Förstaplatsen i gruppen är väldigt värdefull så framför allt matchen mot Luxemburg blir mycket viktig för lagets fortsättning.

Fredagens matcher (gruppspel):
11:10 Bord 1 (U19B) Polen – Sverige
11:10 Bord 9 (U15B) Österrike – Sverige
13:20 Bord 3 (U15G) Tjeckien – Sverige
15:30 Bord 1 (U19G) Sverige – Malta
17:30 Bord 3 (U15B) England – Sverige
17:30 Bord 7 (U19B) Sverige – Israel
19:40 Bord 7 (U19G) Sverige – Armenien

Lördagens matcher (gruppspel):
09:00 Bord 16 (U15G) Sverige – Italien
11:10 Bord 2 (U19B) Belgien – Sverige
11:10 Bord 12 (U15B) Italien – Sverige
11:10 Bord 23 (U19G) Luxemburg – Sverige
15:30 Bord 1 (U15G) Rumänien – Sverige
17:30 Bord 1 (U19G) Sverige – Norge

Matcher på bord 1-4 livesänds via ETTU TV

Toppbild: Hela UEM-truppen fotograferad i samband med förläger inför Ungdoms-EM i Malmö. Foto: Daniel Ellermann.

All information om Ungdoms-EM

All information om Ungdoms-EM

Med endast sju dagar kvar till sommarens stora evenemang på hemmaplan publicerar SBTF en särskild UEM-flik på hemsidan där du hittar all nödvändig information kring mästerskapet; tävlingsdagar, entré, viktiga länkar och såklart – den svenska truppen! Håll dig också uppdaterad med senaste nytt via löpande nyheter. Ungdoms-EM pågår 12-21 juli i Baltiska Hallen, Malmö.

Du hittar den särskilda UEM-fliken via denna länk. Via SBTF:s startsida kommer det också att finnas en länk “UEM 2024” högst upp till höger i menyn.

Pressackreditering

Information till press och media som vill ansöka om pressackreditering till mästerskapet finns under samma flik.