Bordtennis-SM: Växjötjejerna Olsson och Fang kammade hem guldet

av | mar 23, 2024 | Mästerskap, Start

Lördagens knall storlek större stod BTK Frejs Linn Olsson och Fang Zhang för efter att ha lyckats besegra både första- och andraseedade paren på vägen till SM-guldet. Glädjen var mycket påtaglig efter matchen, både för tjejerna och klubbkompisarna på läktaren. Fira segern? Med en bit choklad först och främst!

– Skitkul faktiskt. Mäktigt att kunna spela med Fang och kunna vinna SM, säger en sprudlande glad Linn Olsson.

Segerraden i finalen mot Eslövstjejerna Filippa Bergand och Matilda Hansson skrevs till 11-9, 11-9, 12-10. Trots att Fang och Olsson kunde gå vinnande ur kampen utan setförlust var det ingalunda en enkel resa mot guldet.

– 3–0 ser ut som en stor seger men det var med två bollars marginal i varje set så det hade kunnat gå hur som helst. Vi låg under med 4-9 i andra set men vi gav inte upp utan kämpade varje boll. Sen hände det bara, sammanfattar en minst lika glad Zhang Fang SM-finalen.

Dubbelparet stod för en seedningsmässig skräll genom turneringssegern, men har även i Pingisligan by STIGA Damers grundserie visat prov på på styrka vid ett flertal tillfällen.

– Vi hade bara tänkt spela match för match och sen slog vi de förstaseedade och sen tänkte att nu måste ska vi vinna finalen bara, sammanfattar Linn hela SM:et som ledde fram till ett guld.

Hur ska ni fira guldet?

– Jag har choklad i väskan så vi börjar med det sen får vi se, svarar Fang på frågan hur SM-guldet ska firas.

Damdubbel, final
Zhang Fang/Linn Olsson, BTK Frej – Filippa Bergand/Matilda Hansson, Eslövs AI BTK, 3–0 (11–9, 11–9, 12–10)

Foto: Linda Carlsson