Bordtennis-SM: Stina singelmästare för tredje året i rad

av | mar 23, 2024 | Mästerskap, Start

Länge såg det ut som att finalen mot eviga följeslagaren Linda Bergström skulle bli en dominerande historia i Källbergs favör. Men Bergström spelade upp sig och det krävdes sex set innan Stina Källberg till slut fick sträcka armarna i vädret och ta hem ytterligare ett SM-guld.

– Det känns helt fantastiskt. Mitt hjärta bultar fortfarande för det blev en så himla spännande match till slut. Det var jobbigt i stunden att det blev så jämnt men nästan extra kul efteråt, säger Stina Källberg direkt efter finalvinsten och sitt tredje raka SM-guld.

Källberg fick en riktig smakstart och kunde efter en massiv offensiv rycka fram till 3-0 i set. Offensiv var också ledordet för taktiken inför matchen.

– Vi tränar med varandra otroligt mycket så vi kan varandra innan- och utantill. Planen var att spela mitt spel och då brukar det gå bra men sen murade hon igen ganska bra efter fjärde set och då kändes det jättesvårt helt plötsligt att vinna bollarna så då var det bara att kämpa och kämpa och få in en boll till och hoppas att hon skulle missa till slut, säger Stina om matchen som helhet och utvecklar resonemanget.

– Vid 3–0 och 10–7 kändes det väldigt bra och jag började slappna av lite och det är lätt att tankarna svävar iväg lite – vad ska jag göra om jag vinner – och helt plötsligt så rinner det iväg, riktigt nybörjarmisstag. Jag får lära mig av det helt enkelt, fortsätter Stina.

Men någon nybörjaravslutning blev det inte. Stina Källberg kunde knyta ihop säcken och vid ställningen 3-2 i set och 9-8 bestämde hon sig för att bara köra. Och segern var till slut i hamn för hemmaspelaren.

Det tredje raka SM-guldet i singel var därmed ett faktum. Dessutom det tionde totalt i seniorsammanhang.

– Jag hoppas det blir fler, avslutar Källberg.

Damsingel, final
Stina Källberg, Halmstad BTK – Linda Bergström, Ängby SK, 4–3
(11–6, 11–4, 11–7, 12–14, 3–11, 11–8)