Bordtennis-SM: Femte Trulsguldet

av | mar 23, 2024 | Mästerskap, Start

I finalen mot landslagskompisen Anton Källberg från Söderhamn var det aldrig något snack om saken. Truls satt i förarsätet från start till mål och kunde på knappa timmen spela hem sitt fjärde raka av totalt fem SM-guld i herrsingel, blott 22 år gammal.

– Detta var verkligen jättekul. Jag har spelat väldigt bra på SM nu i några år i rad, säger Truls med ett skratt samtidigt som finalmotståndaren Anton Källberg går förbi och säger “du har bara stimmat” – givetvis med en skämtsam underton.

– Jag har spelat superbra och älskar att spela SM. När det har varit så nära som de senaste gångerna så har familj och släkt varit på plats och det är något som händer med mig när jag spelar framför dem. Både på EM i Malmö och på SM har jag varit i riktigt bra ordning och det är superkul, säger en glad Truls direkt efter prisutdelningen.

Att det blev ännu ett SM-guld är något Truls värdesätter högt och han är minst sagt stolt över sig själv.

– Jag är superimponerad av mig själv och det är inte lätt att vinna SM. Att Mattias (Falck) och Kristian (Karlsson), som kommer tillbaka efter lite frånvaro, “torskar” hyfsat tidigt bevisar hur svårt det är att vinna SM. Jag och Anton har varit väldigt stabilt bra och mötts många gånger på SM så en eloge till oss att vi hållit en så bra nivå – jag är väldigt stolt över mig själv att jag presterat på bra varje gång.

Om själva prestationen i finalen finns det inte så mycket att säga. Truls spelade fläckfritt och på matchbollen bjöd dessutom de båda kombattanterna på en riktig uppvisningsboll till glädje för publiken i Halmstad Arena.

– Jag spelar fantastiskt bra i finalen. Det började tungt där i första men sedan klickade något perfekt och när det stod 2–0 så kände jag att jag spelade lite över min förmåga och hade full kontroll på det så det var superkul, sammanfattar Truls.

Hur ska detta fjärde raka och totalt femte SM-guld i singel då firas frågar sig säkert många?

– Jag ska köra hem själv och familjen ska vara kvar här i stället för att fira mig och imorgon ska jag till Sydkorea, säger Truls med ett skämtsamt leende på läpparna och försäkrar att han kommer få till en brakfest med kompisarna i Eslöv, bland annat med Martin Friis som tog sitt första SM-guld tidigare idag.

Herrsingel, final
Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK – Anton Källberg, Söderhamns UIF, 4–0
(11–8, 11–5, 11–5, 11–4)