Bordtennis-SM: Fjärde dubbelguldet för Hampus och Viktor

av | mar 23, 2024 | Mästerskap, Start

Dubbelveteranerna Hampus Nordberg och Viktor Brodd visade till slut vart skåpet skulle stå och kunde i finalen “derbybesegra” Anders Eriksson och Anton Källberg i tre raka set, vilket också var segersiffrorna genom hela turneringen. Detta innebar det fjärde guldet för de nära vännerna, tio år sedan det första på SM i Helsingborg 2014.

– Fantastiskt, riktigt fint och dessutom utan att tappa ett enda set på hela turneringen. Det har stämt bra hela vägen så det finns inte så mycket att klaga på, säger Hampus Nordberg.

– Jag instämmer med att det känns riktigt bra. Vi har inte spelat tillsammans sen 2020 när vi vann SM i Söderhamn, det var dags igen att spela tillsammans och det gick vägen, säger Viktor Brodd när Hampus Nordberg fyller i:
– Och det var längesen vi “torskade”.

Finalen var trots klara siffror och utan setförlust för Brodd/Nordberg ingen match som bjöd på någon riktig publikpingis.

– Väldig “gnetarfinal” utan så mycket skönspel. Vi behövde inte ändra på något för i det spelet kände vi att vi var bättre än dem. Tre ganska jämna set men vi har lite bättre och kyligare i de avgörande lägena, säger Hampus och får medhåll av Viktor:

– “Hampe” gjorde riktigt bra grejer i slutet av både andra och trejde set som gjorde att vi vann.

Vad är det som gör att ni funkar så bra ihop i dubbel?

– Som de flesta bra dubbelpar kompletterar vi varandra bra. “Hampe” är kanske lite farligare medan jag kanske lägger undan lite mer och båda är väldigt täta också, svarar Viktor på frågan varför de är få framgångsrika i dubbel tillsammans.

– Vi är väldigt bra kompisar vid sidan av också så det är enkelt att snacka och vi litar verkligen på varandra, har någon en känsla för något så går vi för det, avslutar Hampus.

Herrdubbel, final
Viktor Brodd/Hampus Nordberg, Söderhamns UIF – Anders Eriksson/Anton Källberg, Söderhamns UIF, 3–0 (11–9, 11–8, 12–10)

Foto: Linda Carlsson/SBTF