Bordtennis-SM: Friis och Bergand vann mixedfinalen

av | mar 23, 2024 | Mästerskap, Start

Det var första gången som Martin Friis och Filippa Bergand, båda representerades Eslövs AI BTK, spelade en SM-turnering ihop. Spelkemin fanns där direkt, och tog dem hela vägen till ett SM-guld efter att ha finalbesegrat fjolårsvinnarna, tillika klubbkamraterna, Truls Möregårdh och Leah Muskantor med 11-5 i skiljeset.

– Det känns otroligt kul. För mig har dagen gått i ett så det är lite svårt att processa men jag är riktigt glad. Jag tycker att det var riktigt kul att spela med Martin och vi gör det bra hela tävlingen så det är riktigt kul, säger en glad Filippa Bergand direkt efter matchen.

Det blev en böljande final där Möregårdh och Muskantor kunde ta ledningen med 1-0 efter ett inspirerat första set. Men Friis/Bergand hade tankar åt en annan riktning. 12-10 följdes upp av 11-9 och matchbilden var helt plötsligt en helt annan. Dock kunde Möregårdh/Muskantor via ett klurigt spel kvittera till 2-2 och därmed tvinga fram ett skiljeset.
Väl där var det Bergand och Friis som ville mest. 11-5 och därmed var guldet i hamn för Bergand och Friis, dessutom Friis första medalj i seniorsammanhang på SM.

– Jättekul. Vi har haft ett bra samspel från första matchen och vi spelar bra hela tävlingen och det har varit jättekul att spela med Filippa, säger Martin Friis efter mixedguldet.

Mixeddubbel, final
Filippa Bergand/Martin Friis, Eslövs AI BTK – Leah Muskantor/Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK, 3–2
(8–11, 12–10, 13–11, 9–11, 11–5)

Vägen till guldet

Final: 3-2 mot Leah Muskantor/Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK
Semi: 3–2 mot Erika Fronth/Isak Alfredsson, Halmstad BTK
Kvart: 3–1 mot Siri Benjegård/Malte Möregårdh, Eslövs AI BTK/Kosta SK