Historisk uttagning till Paris

av | 2024-03-14 | Landslag, Start

Den 14 mars 2024 blir ett datum att minnas. För första gången sedan lagspel i bordtennis blev en del av OS-programmet 2008 har ett svenskt damlag nu blivit uttaget att försvara de svenska färgerna. Detta står klart sedan Sveriges Olympiska Kommitté under torsdagsförmiddagen presenterade de senast uttagna till sommarens olympiska spel i Paris.

Redan tidigare har SBTF berättat att de svenska damlaget med nöd och näppe klarade de internationella kvalreglerna mot sommarens olympiska spel i Paris. Nu står det också klart i praktiken att det blir ett OS-äventyr efter att damlaget under en presskonferens torsdag 14 mars ingick bland de som meddelades uttagna av Sveriges Olympiska Kommitté.

– Skönt att ha svart på vitt att allt är klart med damernas lag till OS. Tjejerna förtjänar en OS-start och nu är det mycket hårt jobb som väntar närmaste månaderna. Tjejerna åker givetvis inte till OS som turister utan målsättningen är att åka till OS och prestera den bästa pingisen någonsin. OS är givetvis en stor händelse för de enskilda spelarna som kommer spela men det är också stort för svensk dambordtennis. Vi hoppas och tror att detta ger luft under vingarna för alla yngre duktiga tjejer vi har i träning runt om i landet, säger Daniel Ellermann, Svenska Bordtennisförbundets sportchef.

Sedan tidigare är det svenska herrlaget redan uttaget av SOK.

Läs mer

Pressmeddelande, Sveriges Olympiska Kommitté

Foto: Manfred Schillings