SBTF mini-camp för tjejer den 27-28 april i Köping

av | mar 13, 2024 | Information, Ungdom

SBTF är glada över att introducera ett nytt lägerkoncept för tjejer kallat SBTF Mini-camp. Lägret riktar sig till tjejer som är födda 2012 och senare och som har en ambition att utvecklas inom sporten. De ska även gilla träning- och tävlingsmomentet. SBTF kommer att arrangera U13-EM i Kosta nästa år, 2025, och i linje med vår damstrategi ska dessa läger ses som ett första steg i riktning mot tävlingen.

Lägret går av stapeln 27-28 april i Köping, med syfte att samla unga tjejer, skapa intresse och passion för sporten samt att hjälpa dem växa inom den. Ansvariga tränare är Maria Christoforaki, landslagscoach för U15 Flickor samt Joel Svensson, ansvarig för utvecklingsläger för flickor.

– Jag är verkligen glad över att läger som dessa blir till verklighet. Det är en väldigt stor möjlighet att välkomna nya unga tjejer till lägerverksamheten och försöka guida dem framåt. Med detta vill vi skapa en ny stor grupp av unga tjejer som har en ambition att utvecklas, träna och tävla och jag ser fram emot att visa dem vilken fin sport bordtennis är, säger en förväntansfull Maria Christoforaki, utvecklingsstrateg damer och landslagscoach flickkadetter.

– Jag har en stor förhoppning om att det finns många yngre tjejer ute i klubbarna som vill träna och tävla ännu mer. Denna lägerhelg blir ett bra tillfälle att få träffa andra tjejer, utveckla sitt spel och inspireras till att våga ta kliv framåt, säger Joel Svensson, ansvarig för SBTF utvecklingsläger tjejer

Med SBTF Mini-camp för tjejer vill vi peppa yngre pingistjejer att tidigare utmana sig själva med lite tuffare matchning i träning- och tävlingsmiljö. Vi ser att killar i mycket större utsträckning än tjejer tränar tuffare och tävlar mer frekvent på nationell nivå i ung ålder. Det vill vi försöka ändra på. SBTF Mini-camp är också ett läger som kan ses som startskottet på resan mot U13-EM på hemmaplan våren 2025, säger Daniel Ellermann, SBTF sportchef, om det nya konceptet.

SBTF Mini-camp för tjejer
27-28 april, Köping

Inbjudan

Anmälan