Pingisligorna ska avgöras

av | 2024-03-14 | Pingisligan, Start

Under fredag, lördag och söndag blir det Pingisligan by STIGA-kavalkad i dagarna tre. Under fredagskvällen avslutas herrarnas grundserie medan damerna gör upp under lördag och söndag. Eslövslagen är klara seriesegrare i bägge tabellerna. Klara är också de allra flesta slutspelslagen. Således kommer blickarna i hög grad att riktas mot Liljeholmshallen där en direkt avgörande match om sista slutspelsplatsen spelas mellan Spårvägens BTK:s herrar och BTK Kävlinge.

En lång grundseriesäsong är snart till ända. Snart ska slutspelslagen ladda om för kampen om de åtråvärda medaljerna. Kan något lag stoppa favorittippade Eslöv från att ta hem en dubbel? Att de båda lagen vunnit grundserien står därmed klart.

Söderhamns UIF har också säkrat andraplatsen i herrarnas grundserie. Därefter är det ovisst.

BTK Rekord kan i händelse av en seger eller sudden death-vinst mot Eslövs AI BTK säkra tredjeplatsen, men skulle det bli förlust kommer vinnaren i “dödens match” Spårvägens BTK – BTK Kävlinge att gå om. Skulle den matchen gå till en avgörande dubbel är Rekords tredjeplats också klar – om Spårvägen vinner i sudden death. Vinner Kävlinge i dubbelmatchen går de om Rekord med en poäng. Där har ni några av de teoretiska scenarierna.

Upplägget för dramatik mellan Stockholmarna och pågarna från Kävlinge är total. För bägge lagen gäller en trepoängare eller en sudden death-vinst och två poäng för att säkra den fjärde och sista slutspelsplatsen. Värt att nämna är att BTK Kävlinge aldrig någonsin tidigare tagit sig till slutspel i Pingisligan. För Spårvägens BTK, som inte en enda gång under denna säsong legat på slutspelsplats, finns dock massor av slutspelshistoria att hämta erfarenheter ifrån. Pingisligadramatik en fredagskväll när den är som allra bäst.

Pingisligan by STIGA Herrar, fredag 15 mars, omgång 14, matcher och länkar till streaming
Tabell och resultat


Köpings BTK Dam:s Hannah Holgersson i kamp om de sista tabellplaceringarna. Foto: Linda Carlsson/SBTF

För damernas vidkommande är den teoretiska kampen om andraplatsen i tabellen och hemmaplansfördel i en semifinalserie fortfarande aktuell för tre lag. Köpings BTK Dam står på elva poäng efter nio spelade omgångar. Både BTK Frej och Halmstad BTK har en match mindre spelad och innehar just nu tio respektive åtta poäng.
Mycket kommer att klarna under lördagseftermiddagen när BTK Frej tar emot Halmstad BTK till “Frejborgen”, men tabellens slutplaceringar får vi vänta på tills sista boll är spelad på söndag.

Pingisligan by STIGA Damer, lördag 16 mars, omgång 11, matcher och länkar till streaming
Pingisligan by STIGA Damer, söndag 17 mars, omgång 12, matcher och länkar till streaming
Tabell och resultat

Toppbild: Spårvägens BTK:s Anthony Tran gör sig redo för kamp mot BTK Kävlinge. Foto: Irving Karlsson