Inbjudan till tävlingsledarutbildning

av | jan 18, 2024 | Information, Utbildning

Varmt välkommen med din anmälan till vårens tävlingsledarutbildning i Malmö. Fysisk utbildningsdag den 10 mars varvas med en digital träff den 28 februari. Sista anmälan den 30 januari 2024.

Välkommen till Svenska Bordtennisförbundets, SBTF:s, nya tävlingsledarutbildning. Sedan december 2020 har SBTF börjat arbeta med bl.a. tränarutbildningar via en ny utbildningsplattform. Även den digitala delen av tävlingsledarutbildningen finns där nu, tillgänglig för de som anmäler sig till tävlingsledarutbildningar.

Den nya tävlingsledarutbildningen är en kombination av en digital utbildningsdel, som ska vara genomförd och godkänd, innan du deltar på den fysiska delen. Dessutom ingår ett digitalt Teamsmöte innan du deltar på den fysiska utbildningen. Du anmäler dig här nedan till alla delarna. Inlämningsuppgiften ska senast vara inskickad tisdag 20 februari.

Tidpunkter
Digital träff i Teams, onsdag 28 februari  kl. 18-20.
Fysisk utbildning söndag 10 mars kl. 9:30-18

Bägge träffar är obligatoriska för kursen.

Anmälan
Anmälan sker via följande länk

Sista anmälningsdag är tisdag 30 januari 2024
Vi behöver minst 8 deltagare för att kunna genomföra utbildningen.

Plats
Den fysiska delen av utbildningen kommer att anordnas i Skånes BTF:s kansli Malmö Arena.

Kostnad
1 600 kr, vilket inkluderar kurskostnad för den digitala och fysiska delen, Teamsmöte, för- och eftermiddagsfika, lunch, kurslitteratur och del i konferensrum.

Avgiften för utbildningen betalas helst via Swish/kort i samband med din anmälan. Vi förordar betalning med Swish/kort för att minska den manuella hanteringen. Det fungerar också med faktura, ange iså fall e-post som faktureringsadress. Sista anmälningsdag är tisdag 30 januari. Anmälan är bindande.

Utrustning
Vi vill att deltagarna tar med sig egen bärbar dator för att kunna öva i programmet TTCoordinator. PC förordas eftersom Mac inte är kompatibel med tävlingsprogrammet. Du får tillgång till en övningslicens i 14 dagar. Om du inte har egen dator får du räkna med att köra tillsammans med någon annan deltagare. Ange i samband med din anmälan om du har tillgång till egen dator att ta med till utbildningen.

Utbildningsledare
Daniel Olsson, Skånes Bordtennisförbund

Avbokning
Vid uppvisande av läkarintyg återbetalas 1 000 kr.

Boende
Behöver du boende bokar du det själv.

Krav på tävlingsledaren
Så här uttrycks kraven i SBTF:s Tävlingsregler §27: ”För tävlings genomförande ansvarar av arrangören utsedd tävlingsledare. Tävlingsledaren ska ha genomgått SBTF:s tävlingsledarutbildning för att tävlingstillstånd ska beviljas.”

Kursens syfte
Syftet med utbildningen är att samtliga tävlingsarrangörer i Sverige ska få samma grundkunskaper, när det gäller kraven på en tävlingsledare, samt att höja kvaliteten på våra tävlingar.

Vi arbetar med ett uppdaterat och moderniserat utbildningsmaterial och utbildningen består av en digital och en fysisk del. Den digitala delen kommer du att få tillgång till efter att din anmälan registrerats i IdrottOnline via Svenska Bordtennisförbundets hemsida. Den delen består av bland annat materialet “Att arrangera en pingistävling” och flera andra dokument, en enklare tidssättningsövning samt quiz-frågor. Till detta kommer det en digital träff via Teams, onsdag 28/2 kl. 18-20. Den fysiska delen, som går av stapeln i Malmö söndag 10 mars och innehåller bl.a. reflektioner och frågor från den digitala utbildningen samt övningar om lottning och tidssättning. I samband med utbildningen kommer du att få en översiktlig genomgång av tävlingsprogrammet TTCoordinator. Vi har, utifrån de utvärderingar som kommit in från tidigare deltagare, infört en obligatorisk digital träff (som nämns ovan), för att du ska få bästa förutsättningar att klara av den fysiska träffen.

Vill du veta mer?
Ta kontakt med kursledare Daniel Olsson 070-752 90 51

Varmt välkommen med din anmälan!

Foto: Linda Carlsson/SBTF