Beatrice och Lee är nya Eldsjälar!

av | jun 27, 2024 | PING PONG POWER, Start, Utbildning

Kanske har du hört talas om Riksidrottsförbundets , RF:s, utvecklingsprogram Eldsjäl 2.0? Om inte – läs mer och får reda på vad Beatrice och Lee ska vara med på.

Under de tre senaste säsongerna har svensk bordtennis haft fördelen att ha få med hittills åtta personer i RF:s program. När nästa omgång startar i slutet av augusti har vi fått med ytterligare två unga och hungriga bordtennisledare i ledarsatsningen; Beatrice Bjäremo från Oskarshamns BTK, Sydöstra Götalands BTF och Lee Larsson från Västers BTK, Östergötlands BTF. Det är första gången som dessa båda föreningar och distrikt deltar i programmet.

Beatrice Bjäremo som ledare i samband med Tjejfestivalen 2023 i Halmstad. Foto: Linda Carlsson

Utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0 sträcker sig från augusti 2024 till april 2025 och innefattar 120 timmar och består av både fysiska och digitala träffar i storgrupp och även i mindre konstellationer med mentorer och andra deltagare från olika idrotter. Deltagarna ska även genomföra ett planerat projekt, som de får välja helt själva. Planen just nu för Beatrice är att jobba med utvecklingen av tjejer i Oskarshamns BTK, få dem att börja tävla och åka på läger och träffa nya kompisar utanför klubben. Lee planerar att jobba med parainkludering och normalisera parapingis i bordtennisföreningar i Sverige.

Lee Larsson som coach för de svenska ungdomslandslagen i samband med WTT Youth Contender 2024 i Helsingborg. Foto: Linda Carlsson.

Så här uttrycker sig Beatrice och Lee om sitt deltagande i programmet:

–  Jag tycker att det ska bli jättekul. Jag vill utveckla mig själv för att kunna ta en större roll i föreningen eller distriktet framöver, säger Beatrice Bjäremo.

– Programmet kommer att göra mig bättre och tryggare som ledare. Jag kommer att få nya synvinklar från andra deltagare och från mentorer. Det kommer att bli ett grymt program att ha med sig livet ut, säger Lee Larsson.

Grattis till deltagarplatsen och stort lycka till i programmet Eldsjäl 2.0!

Faktaruta:

Deltagare 2021/2022:
Tinna Nilsson, Söderhamns UIF, Norrlands BTF
Adam Magnusson, Skellefteå AIK BTF, Norrlands BTF
Moa Arvidsson, KFUM Stocksund, Stockholms BTF
Gustav Pärsén, Laholms BTK Serve, Hallands BTF

Deltagare 2022/2023:
Dan Holmberg, Nordöstra Svealands BTF
Erica Karlström, Gotlands BTF
Hugo Törngren, Skånes BTF, SBTF

Deltagare 2023/2024:
Emily Knutsson, Skånes BTF, SBTF