PING PONG POWER – nu kör vi!

av | jun 28, 2024 | Förening, Information, PING PONG POWER

Alla projektmedel för bordtennisföreningars möjligheter att bedriva subventionerade PING PONG POWER-aktiviteter är nu allokerade för resterande delen av 2024. Detta gäller både kategorin barn&ungdom och 65+. Ni som inte hann med, eller fick avslag eftersom summan översteg budget, behöver inte misströsta alltför länge eftersom det kommer nya projektmedel att söka 2025.

Det finns dock fortfarande möjligheter att hitta projektpengar för 2024, om föreningen vill satsa på parabordtennis eller göra särskilda tjejsatsningar. Även återstartsstöd för arbete med Trygg Pingis finns det stora möjligheter att jobba med om föreningar dessutom vill ha ekonomiskt stöd till sina satsningar

– Ett tag trodde vi att föreningarna var något ”projekttrötta” efter höstens EM-yra 2023. Vi har blivit glatt överraskade av alla ansökningar som kommit in från Pingissverige. Det är såklart väldigt skoj att föreningarna vill utveckla sin verksamhet och arbeta för att dels fler personer ska hitta till vår älskade sport, men också få fler att engagera sig och ta ansvar, analyserar Roger Johansson, koordinator  i SBTF:s PING PONG POWER-team.

Hur många projektansökningar inkom?

45 barn- och ungdomssatsningar söktes av 24 föreningar inom ramen för PING PONG POWERB Barn&ungdom under våren 2024.

– Det är extra roligt att 25 föreningar sökte hela 32 projektansökningar för 65+-området, som är en helt ny uttalad målgrupp som Riksidrottsförbundet och Svenska Bordtennisförbundet satsar mycket på, fortsätter Roger Johansson.

– Några speciellt spännande projekt på papperet är till exempel en förening som vill köra föreningsutveckling om engagemang och ledarskap, arbeta med värdegrund och trygg pingis, allt ihopsamlat till en härlig föreningsgemenskap för alla kategorier i föreningen, avslutar Roger Johansson.

En nyhet för i år är att varje beviljat projektstöd är kombinerat med minst en del av utbildningsmaterialet för Trygg Pingis.
Läs mer om Trygg Pingis på Trygg pingis – Svenska Bordtennisförbundet – SBTF