Det räckte inte riktigt hela vägen fram till guldet för Siri Benjegård. Det blev förlust i finalen mot Hanka Kodetova från Tjeckien. Men vilken makalös och magnifik resa Siri ändå bjöd svensk pingis på längs vägen till den guldkantade silvermedaljen.
Även bronsmedaljen som Isak Alfredsson och William Bergenblock spelade hem i U19-dubbeln kom med guldkanter. Med en matchboll i skiljeset lyckades de ta de blivande vinnarna Chirita och Istrate från Rumänien ända in i kaklet i den semifinal som skulle visa sig vara den moraliska finalen.
Utöver dessa medaljframgångar fick vi se flera goda insatser från våra svenska spelare i detta UEM. Resultaten gick inte alltid svensk väg, och visst fanns det utrymme också för besvikelse under detta UEM, men allt som allt var det ändå ett fall framåt för svensk ungdomspingis.
Många finns som vanligt att tacka efter ett arrangemang av UEM:s status och storlek.
Alla spelare och ledare naturligtvis som fyllde hela Baltiska hallen med en rik pallett av många olika färger, nya visuella intryck och ljudliga uttryck. Det gränsade till karnevalsstämning när det samlades spelare och ledare från Europas alla hörn.
Publiken på plats som tillsammans med alla deltagande spelare och ledare skapade en stämning som ändå får sägas vara rätt ovanlig för att vara pingistävling.
Alla domare som även de kom från både när och fjärran och jobbade bra nära varenda ljus timme under de tio dygnen för att leda matcherna på ett så proffsigt och seriöst som möjligt för att skapa en riktigt bra UEM-upplevelse.
Självfallet alla volontärer från Malmö IF som med uthållighet och lojalitet kämpade och slet i två långa veckor för att allt det praktiska med och runt arrangemanget skulle flyta på så bra som bara möjligt.
Men också Malmö Stad som varit otroligt hjälpsamma i både stort och smått med att göra UEM möjligt. Liksom även ETTU, det europeiska bordtennisförbundet, som bidragit med sin kunskap och erfarenhet både inför och under turneringen.
Efter UEM följer tid och möjlighet för utvärdering och reflektion. Dels kring själva bordtennisen och de lärdomar och slutsatser som finns att hämta där. Dels kring arrangemanget som sådant, inte minst viktigt med tanke på de många kommande arrangemangen i Sverige.
Närmast WTT Feeder i Halmstad i mitten av september vilket i sin tur blir en slags uppvärmning inför Ungdoms-VM i Helsingborg i november. Under våren arrangeras därefter U13-EM i Kosta innan Para-EM i Helsingborg inleder nästa säsong i september.
Vi går alla tillsammans mot en spännande framtid för svensk bordtennis!
Toppbild: Baltiska hallen i full pingisflärd. Foto: Manfred Schillings