TÄVLINGSNYHETER

Truls Möregårdh tysk cupmästare med Ulm

av | 2023-01-09 | Start, Tävling

I går spelades finalspelet av den tyska cupen färdigt. Semifinal och final spelades i Ulm som ligger i södra tyskland ungefär lika långt från Stuttgart som från München. I hemmalaget spelar Truls Möregårdh och det här var en upplevelse till och med för honom.

TTC Neu-Ulm som laget heter består av idel världsstjärnor: Lin Yun-Ju, Dimitrij Ovtcharov och Truls Möregårdh. Laget är nytt i dessa sammanhang och mycket av satsningen deras ägare har gjort är för att kunna vinna just detta, tyska cupen på hemmaplan.

TTC Neu-Ulm spelade semifinal mot Ochsenhausen och kunde där vinna med 3-0. Truls Möregårdh avfärdade fransmannen Simon Gauzy med klara siffror i den inledande matchen och satte så an tonen för segern. i Den andra semifinalen vann Düsseldorf med Anton Källberg i laget över förra årets cupmästare: Saarbrücken med 3-0 och där Anton precis som Truls inledde för sitt lag med en seger: Cedrick Nuytinck stod för motståndet.

Final mellan Düsseldorf och hemmalaget TTC Neu-Ulm inför fullsatta läktare och ett himla drag. Något liknande finns nog inte att se i Europa när det gäller varken inramning eller kvalitet.

TTC Neu-Ulm skulle visa sig för starka och i finalen fick Lin Yu-Jun inleda och det gjorde han genom att med klara 3-0 vinna över Anton Källberg. Truls Möregårdh följde upp den vinsten genom att besegra legendaren Timo Boll i skiljeset med 11-8 efter att ha haft greppet om matchen från start. Octcharov stängde sedan butiken genom att besegra sin landsman Qiu Dang i raka set.

Foto: Claudia Herweg

3-0 seger och en titel för Truls Möregårdh som hade följande att säga om finalen och segern:
– Det var otroligt kul att få vinna tyska cupen! Större arrangemang och så bra inramning med publik och så vidare är omöjligt att hitta i Europa. Dessutom publikrekord till just denna gång var fantastiskt, utbrister Truls

Hur var det att spela en så viktig klubblagsmatch under såna förutsättningar?
–  Det va bara glädje att få spela både semin och finalen! Mot Timo (Boll) lite extra såklart. Att få möta en sån legendar som han är i Tyskland i en så viktig match framför fullsatt arena och att dessutom få vinna i skilje kändes magiskt, berättar en sprudlande glad Truls

Hur viktigt var det för dig och laget att vinna cupen?– Den var jätteviktig för laget att vinna cupen och för mig personligen kände jag för det va verkligen helt sjukt att få vinna där med den inramningen och det laget. Segern betyder jättemycket för mig personligen, avlsutar en mycket nöjd Truls.

Stort grattis till Truls och TTC Neu-Ulm!

Alla resultat

Foto: Claudia Herweg