TÄVLINGSNYHETER

Ligacupen: Starka Jämjö siktar vidare

av | 2024-04-23 | Start, Tävling

Med en mycket härlig inramning i gemytliga Jämjö Sporthall fick det dryga 40-talet i publiken se ett starkt Jämjö BTK 1 dominera kvällens tillställning mot de unga förmågorna i Lyckeby BTK D. Slutresultatet blev klara 10-0 och publiken bjöds till och med på en liten vågen inför stort jubel.

– Det var ju det de ville ha, så de fick det. En mycket härlig stämning ikväll, säger spelande lagledaren Joel Svensson direkt efter matchen.

Kvällens drabbning blev aldrig riktigt spännande. Med större erfarenhet och lägre felprocent lyckades Jämjö vinna samtliga set, och matchen var över på mindre än en timme.

– Det här är en match vi vinner på större rutin. Det märktes egentligen redan från start, och att nervositeten låg lite i luften, fortsätter Joel.

– Det är ju tre yngre grabbar vi möter, samtliga födda 2009. Jag är dessutom tränare för samtliga till vardags. Så där hade vi också en liten fördel. Samtidigt är det all heder åt grabbarna som ändå tagit sig så här långt i Ligacupen, det är mycket bra gjort, hyllar Joel motståndarlaget.

Till nästa omgång kommer det att bli helt andra förutsättningar. Även om lottningen är fri står det klart att det kommer att bli ett klart högre divisionslag i den femte omgången.

– Ligacupen har varit ett väldigt kul grepp för oss som ändå har en viss spelstyrka, och att vi har haft möjlighet att ta oss vidare. Det är ett perfekt sätt att mäta sig mot högre divisioner, konstaterar Joel.

När lottningen genomförs vid månadsskiftet börjar de riktigt starka lagen från division 1 och Superettan ta sig in i turneringen.

– Vi kommer att sitta klistrade vid lottningen. Vi ser mycket fram emot fortsättningen. Vi drömmer om en hemmamatch mot Kosta SK. Det vore ju helt perfekt, säger Joel Svensson med ett stort leende.

Kan ni ha någon fördel av att ni spelat fyra omgångar?

– En liten fördel skulle det kunna vara. Vi har ju gjort både de lite snabbare matcherna, men också en riktigt tajt mot Klippans BTK i förra omgången (10-8). Vi har ju fått in rytmen för spelsystemet. Det är väl klart att det inte är det roligaste om matchen är över på 45 minuter, men det är ett smart spelsystem för den här tävlingsformen.

Kamratlig uppställning mellan Jämjö BTK 1 och Lyckeby BTK D efter matchen. Foto: Joel Svensson

Ligacupen
Omgång 4 – “omgångens match”

Jämjö BTK 1 – Lyckeby BTK D, 10-0

Martin Persson – Felix Werkström, 3-0 (11-3, 11-1, 11-7)
Tobias Dahl – Arvid Asterhed, 3-0 (11-5, 11-9, 11-4)
Joel Svensson – Anton Mattson, 3-0 (11-5, 11-3, 11-7)
Martin Persson – Arvid Asterhed, 1-0 (11-4)

Matchen kommer att finnas tillgänglig för eftersändning via följande länk