SM-slutspel Herrar: Eslöv vann första semin

av | 2024-04-23 | Pingisligan, Start

Eslövs AI knep den första semifinalsegern efter 4-1 borta mot BTK Rekord. Det kunde dock ha sett väldigt annorlunda ut. Vid matchställningen 1-1 hade Rekords Konstantinos Konstantinopoulos 8-3 i skilje mot Tom Jarvis. Det läget förvaltade inte Rekord, och istället kunde Tom Jarvis få agera stor matchhjälte via två viktiga segrar i kvällens drabbning.

– Det var en skön insats. Det kändes lite halvjobbigt där ett tag. Framför allt när Ioannis (Sgoropoulos) förlorade mot Hampus Söderlund. Sen ligger plötsligt Tom Jarvis under i skilje mot Kostas. Så den blev ju jäkligt viktig att Tom kunde vända den. Samtidigt så känns det som att vi var värda minst en av de matcherna, så det kändes fair någonstans, säger Malte Möregårdh, coach i Eslövs AI BTK

– Det blev ju väldigt jämnt i starten av matchen. Men när vi fick 2-1 kändes det väldigt bra, fortsätter Malte.

Fick ni den uppställning ni önskade i dagens match?

– Nej, det kan jag inte säga att vi fick. Det tror jag de vet om också. Vi sätter uppställningen ganska oberäkneligt ändå, tycker jag. Vi sätter ner Truls på trean. De var ännu mer oberäkneliga när de sätter Max Hedbom som etta. Det är alltid svårt med uppställningarna. Framför allt i slutspel, förklarar Malte vidare.

– Jag tycker vi ska ta med oss många bra grejer från dagens match. Det är ju mycket individuellt spelare mot spelare hur matcherna kommer att se ut. Man kan ändra lite taktiskt där och spela lite mer rätt från början av matcherna. Det är det vi ska försöka finslipa till torsdag, resonerar Malte inför torsdagens returmatch hemma i Eslöv.

Uppförsbacke för BTK Rekord

För BTK Rekord blev dagens förlust såklart en tråkigare historia. Nyckelmatchen blev Konstantinopoulos mot Tom Jarvis.

– Det känns surt. Framför allt med tanke på “Kostas” match mot Tom Jarvis vid ställningen 2-2 och ledning 8-3. Den singlade ju ut. Hade vi fått 2-1 i paus där hade vi fått en annan match kan man säga, suckar Arvid Sunesson, huvudcoach i BTK Rekord strax efter matchen.

– Den matchen bli väldigt avgörande. Hade vi haft 2-1 och Hampus skulle möta Tom hade det blivit jobbigare för Tom och enklare för Hampus på något sätt. Det är den matchen som känns lite sur nu så här direkt efter, fortsätter Arvid.

Vad ska ni göra för att knipa matchen på torsdag?

– Samma sak mer eller mindre. Vi ska vinna de där små, där det står och väger. Hampus vinner ju mot Ioannis (Sgoropoulos) efter att ha legat under med 0-2. Den matchen står ju och väger hela matchen förutom första set. Vi måste vinna all de matcherna mot Eslöv, vi kan inte lämna några såna små lägen åt fel hål, konstaterar Arvid Sunesson.

SM-slutspel herrar
Semifinal 1

BTK Rekord – Eslövs AI BTK, 1-4

Max Hedbom – Truls Möregårdh, 0-3 (8-11, 6-11, 7-11)
Hampus Söderlund – Ioannis Sgoropoulos, 3-2 (7-11, 8-11, 11-9, 11-7, 12-10)
Konstantinos Konstantinopoulos – Tom Jarvis, 2-3 (8-11, 13-11, 9-11, 11-8, 9-11)
Max Hedbom – Ioannis Sgoropoulos, 1-3 (12-10, 6-11, 7-11, 10-12)
Hampus Söderlund – Tom Jarvis, 1-3 (11-4, 6-11, 6-11, 8-11)

Foto: Linda Carlsson/SBTF