TÄVLINGSNYHETER

Bordtennis-SM: Tolv medaljklara dubbelpar

av | 2024-03-22 | Start, Tävling

Fredagen har bjudit på stor bordtenniskavalkad när matcherna har avlöst från morgon till kväll på åtta bord. För många spelare som spelar fler klasser har det inneburit intensiv matchning. Samtliga tre dubbelklasser har nu tagit sig fram till semifinaler, vilket innebär att vi nu vet vilka som fortsätter jakten mot de ädlaste medaljerna.

I mixeddubbeln har samtliga fyra semiseedade par avancerat fram till en semi. Den hittills lättaste resan har förstaseedade Truls Möregårdh och Leah Muskantor haft. Efter att ha fått stå över första omgången har de därefter bara tappat ett set på två spelade matcher. Desto tuffare har det exempelvis varit för Anders Eriksson och Hannah Holgersson som i sin kvartsfinal fick det rejält tufft mot de yngre Noa Dahlström och Agnes Svensson. Halmstadparet spelade piggt och respektlöst och tvingade fram ett skiljeset. Väl där lyckades det Söderhamnsbaserade mixedparet Eriksson/Holgersson vinna med 11–9 i skilje.

Övriga klara för semifinal är Isak Alfredsson och Erika Fronth från Halmstad BTK samt Martin Friis och Filippa Bergand från Eslövs AI BTK.

Resultat och lottning, mixeddubbel

I damdubbeln kunde Leah Muskantor och Hannah Holgersson säkra sina andra respektive medaljer, efter att tillsammans tagit sig till semifinal via en komfortabel resa med dubbla 3–0 vinster. En andra säkrad medalj stod också Erika Fronth för, som förstaseedad tillsammans med Stina Källberg också tagit sig till semi.

– Det känns jättekul. Det var ju min första match på detta SM så jag har gått och väntat ett tag på att komma igång. Det blev ju en bra start med en fin medalj, säger en glad Stina Källberg.

Erika hade redan varit inne i hetluften och känt på spelförhållandena vid ett antal tillfällen innan dubbelmatchen med Stina.

– Detta var min fjärde match. Jag tycker att det känts bättre och bättre för varje match jag spelar så det är kul, kommenterar Erika Front.

– Vi går för vinst, tredje gången i rad – det hade suttit fint, säger Stina.

– Extra kul hade varit att vinna på hemmaplan i Halmstad Arena, fyller Erika i.

Övriga klara för semifinal i damdubbel är Zhang Fang och Linn Olsson från BTK Frej samt Filippa Bergand och Matilda Hansson från Eslövs AI BTK. Även Filippa Bergand har därmed säkrat sin andra medalj.

Resultat och lottning, damdubbel

Inte heller i herrdubbeln fick vi se några seedningsskrällar inför semifinalen. Däremot är det idel erfarenhet som under lördagen kommer att göra upp om medaljfördelningen. Eller vad sägs om denna kommande drabbning – Viktor Brodd/Hampus Nordberg mot Pär Gerell och Jens Lundqvist. De senare fick kämpa rejält i sin kvart och lyckades inte avgöra förrän vid 11–9 i skiljeset mot Jon Persson och Jens brorson Elliot Lundqvist.

I den andra semifinalen gör Anders Eriksson/Anton Källberg, Söderhamns UIF upp mot Simon Arvidsson/Elias Ranefur, Halmstad BTK/Ängby SK.

Resultat och lottning, herrdubbel

Länkar

Halmstad BTK:s SM-sida (Biljetter och övrig information)

Samtliga resultat och lottningar
Webbsändningar
Övergripande tidsprogram
Övrig tävlingsinformation

Sociala kanaler
Facebook
Instagram
TikTok

Foto: Linda Carlsson/SBTF