Bordtennis-SM: Kvartsfinaldags i singel

av | mar 22, 2024 | Mästerskap, Start

Så är vi också framme vid de spännande kvartsfinalerna i singelklasserna på årets Bordtennis-SM. Många stjärnor har stått pall sin seedning, medan Mattias Falck får lämna tävlingen redan i åttondel, som efter sju spännande set fick ge sig mot Hampus Nordberg, som var sprudlande glad efteråt.

– Vilken match, jag var helt “off-side” de två första seten. Han styrde och ställde allt och jag kunde inte stå emot hans slag och var helt borta. Det kändes som att det var nära 0–4 där ett tag. Jag lyckades kriga in tredje set och sen var jag med i matchen igen, summerar Hampus Nordberg.

– Jag spelade bra i backhandspelet, det är hans (Falcks) styrka, och där var jag minst lika bra som honom idag. Jag fick honom lite stressad i backhandspelet och det gjorde väldigt mycket. Han kunde lika bra vunnit med 4–1 eller 4–2 också så det kunde gått hur som helst, fortsätter Hampus.

– Jag känner mig okej och ser fram emot att spela fler matcher, säger en inte alls svettig Hampus efter den långa och tuffa matchen.

– Om jag sett rätt så är det mot Viktor Brodd, min goda kompis, så det kommer bli kul. Det var väldigt längesen vi möttes i en riktig match så det är väl en “50-50-rostare”. Jag ser fram emot morgondagen, avslutar Hampus med ett leende på läpparna.

Nämnde Viktor Brodd hade en något mer komfortabel resa till kvarten efter 4-1 mot Eslövs Martin Friis. En annan SUIF:are som fick slita ordentligt var förstaseedade Anton Källberg som ett tag såg ut att vara illa ute mot slitstarka Hampus Söderlund, BTK Rekord. Källberg lyckades dock vända och till slut skrevs resultatet till 4-2 efter 14-12 i sjätte set.

Bortsett från Hampus Nordbergs knall så är årets kvartsfinalseedning intakt. Av åtta kvartsfinalspelare representerar fem Söderhamns UIF. Ska någon av dem, Kristian Karlsson eller Elias Ranefur kunna stoppa Truls Möregårdh från att vinna ett femte SM-guld i singel?

Damernas åttondelar bjöd på få överraskningar frånsett semiseedade Zhang Fang som har lämnat walk over efter skada. Det innebär att veteranen Angelica Persson från Trelleborgs BTK nu är klar för kvartsfinal.

Förstaseedade Linda Bergström gick in i singelturneringen, och kunde trots viss osäkerhet kring formen besegra Hannah Holgersson, Köpings BTK Dam, med 4-1.

– Det kändes helt okej. Det var ett ganska dåligt andra set som jag förlorade men sen tycker jag att jag gör det helt okej ändå, summerar Linda Bergström matchen.

– Jag skulle önska att den var lite bättre och att jag kände mig lite piggare. Jag är ganska seg i huvudet och måste verkligen kämpa för att tagga igång – det är en utmaning men jag försöker bara göra det bästa av den här helgen, kommenterar Linda kring sin form som hon för tillfället inte är helt nöjd med.

Nomin Baasan, Eslövs AI BTK var den som fick kämpa allra hårdast för att behålla sin seedning. Det blev en utdragen kamp mot formstarka Linn Olsson, BTK Frej, som via ett mycket intensivt spel tog sig ända till ett skiljeset. Väl där lyckades Baasan tajma in den mentala styrkan, och kunde desarmera Olssons framfart via 11-2 i avgörande set.

Länkar

Halmstad BTK:s SM-sida (Biljetter och övrig information)

Samtliga resultat och lottningar
Webbsändningar
Övergripande tidsprogram
Övrig tävlingsinformation

Sociala kanaler
Facebook
Instagram
TikTok

Foto: Linda Carlsson/SBTF