Ny digital plattform för rundpingis släpps i höst

av | mar 22, 2024 | Information

Pingis och framför allt rundpingis är ett stående inslag på många arbetsplatser. Att komma upp och röra på sig några gånger om dagen gör stor skillnad för välmående och arbetsglädjen.

Samarbete för mer snurr runt borden

Mot bakgrund av detta inleder nu SBTF och den digitala byrån Wilson Creative ett strategiskt samarbete med målsättningen att skapa ännu mer snurr runt pingisbord på svenska arbetsplatser och co-workingspace. Med hjälp av den nya digitala plattformen blir det enklare och roligare att samla spelarstatistik, highscore-listor, starta turneringar och utmana varandra. Dessutom får man tillgång till intressanta hälsodata som kan fungera som en viktig pusselbit i företagens hållbarhetsarbete.

Officiella regler och inspiration

Hittills har det inte funnits officiella regler runt rundpingis men under våren har SBTF tagit fram detta och dessa kommer såklart finnas på plattformen. Här finns även inspiration och instruktioner för olika varianter av sporten så man kan variera spelformen.

Kul med rundpingis, tycker SBTF och Wilson Creative, som tillsammans provade på i samband med Bordtennis-SM i Halmstad. Foto: Linda Carlsson

Fördelarna är många

Denna satsning för med sig många fördelar och bidrar till ett positivt arbetsklimat med glädje och starkare gemenskap. Med rundpingis är det enkelt att skapa rörelse i vardagen, vilket främjar hälsan på svenska arbetsplatser, oavsett bransch. Dessutom gör vi bordtennis tillgängligt för fler, vilket vi hoppas och tror kommer öka intresset för bordtennis som sport och motionsform på sikt.

Fler partners

Under 2024 kommer SBTF och Wilson Creative utveckla såväl varumärket för plattformen som dess tekniska funktionalitet. Samtidigt kommer fler partners knytas till satsningen. Partners som inte bara ser rundpingis som en positiv krydda till arbetsmiljön, utan även ser värdet i att vara en del av nätverket med företagsbesök, evenemang och andra aktiviteter, är välkomna att bli en del av satsningen. Lanseringen är planerad till hösten 2024 och det går bra att anmäla sitt intresse på rundpingis.se redan nu.

SBTF:s förbundschef Thomas Buza visar hur det ska gå till. Foto: Linda Carlsson/SBTF

– Detta är ett projekt som tickar väldigt många av våra boxar. Det ligger helt i linje med vår vilja att utveckla och utnyttja bordtennisens roll för rörlighet och folkhälsa. Med sitt fokus på våra arbetsplatser sprider det vår sport till nya målgrupper och nya arenor dit bordtennisen traditionellt haft svårt att nå. Det kan även öppna dörren för nya partners och nya sponsorer för svensk bordtennis, säger Dennis Lindahl, ordförande SBTF.

– Vi spelar rundpingis klockan 10.00 och 15.00 varje dag och har gjort så i över 10 år. När vi utvecklat vårt hållbarhetsarbete har vi insett att detta är ett oväntat bra sätt att få våra medarbetare att röra på sig, skratta och få en mental paus. Det känns fantastiskt att nu få utveckla ett koncept som kan inspirera flera att haka på, säger Jacob Westerlund, Wilson Creative.

Läs mer på rundpingis.se

Toppbild: Ett handskak för mer rundpingis på svenska arbetsplatser. Foto: Linda Carlsson/SBTF