Bordtennis-SM: Hög puls direkt

av | mar 21, 2024 | Mästerskap, Start

Det blev rivstart direkt när Bordtennis-SM inleddes med gruppspel i dam- och herrsingel under torsdagseftermiddagen. Totalt 72 spelare inledde turneringen. Endast 24 av dem är vidare till fredagens huvudturnering. Högkvalitativ pingis och känslor i hallen. Ja, nu är de Svenska Mästerskapen verkligen igång!

Torsdagen blev en intensiv historia. Med fullständigt gruppspel på programmet och bara en spelare per grupp till vidare avancemang bjöds vi på många täta matcher.

Hannah Holgersson, Köpings BTK Dam. Foto: Linda Carlsson

I damsingeln fick vi se sju av åtta seedade gruppettor klara trycket och gå segrande från sina respektive grupper. En av dem är Hannah Holgersson, Köpings BTK Dam, som kunde vinna bägge sina matcher med 3–0.

– Det känns skönt. Jag var lite nervös innan så det känns skönt att det ändå gick stabilt. Alla är så jäkla jämna så jag hoppas att kunna ta mig en omgång till, en kvart hade varit kul, säger Hannah efter avancemanget.

Den enda spelare som lyckades bryta seedningen för gruppseger var veteranen Angelica Persson, Trelleborgs BTK, som i sin grupp lyckades besegra både Jennie Edvinsson, Halmstad BTK och Angelina Bebawy, Ängby SK.

På herrsidan fick vi se desto fler så kallade skrällar. 6 av 16 grupper fick en annan segrare än seedningen. En av dem var Kim Nylander, Falkenbergs BTK, som nyligen också var aktuell med att ta upp sitt lag till Pingisligan. Efter en tuff batalj mot Malte Möregårdh över fem set, stod det klart att Nylander tog hem både matchen och gruppsegern.

– Det var kul, absolut. Det är alltid kul att får chansen att möta de bästa, sade en svettig Kim direkt efter matchen.

Arrangörsklubben Halmstad BTK lyckades få med sig fem spelare från gruppspelet in i singelklassernas huvudturneringar. En av dem, Isak Alfredsson, kunde efter vissa bekymmer i första matchen ändå stå pall för trycket och ta hem gruppsegern.

– Så klart var det lite nervöst. Jag har förberett mig i några veckor inför SM. Jag fick en bra start i första matchen men sen vände det snabbt och det var lite bergochdalbana så det var skönt att det blev seger, säger Isak om matchen mot Jakob Törner, Kristinehamns BTK.

– Det känns väldigt skönt, det var precis vad jag ville – att ta mig till slutspel. Nu är det bara att försöka göra det ännu bättre, sammanfattar Isak sitt gruppspel.

Länkar

Halmstad BTK:s SM-sida (Biljetter och övrig information)

Samtliga resultat och lottningar
Webbsändningar
Övergripande tidsprogram
Övrig tävlingsinformation

Sociala kanaler
Facebook
Instagram
TikTok

Foto: Linda Carlsson/SBTF