Kan Eslöv resa sig?

av | 2023-05-03 | Pingisligan, Start

Ikväll klockan 18:30 är det dags för andra finalen i herrarnas Pingisliga och det är fördel Söderhamn efter segern i första omgången i finalserien som spelades i måndags.

Det var stor dramatik i den första finalen där de båda kombattanterna inte kunde skiljas åt förrän i dubbelspelet som dessutom gick till avgörande set. Viktor Brodd och Koji Uezu hade styr på nerverna och drog längsta strået genom att besegra Truls Möregårdh och Alex Naumi med minsta möjliga marginal, 12-10 i det tredje och avgörande setet. Detta efter att ha varit i underläge med hela 6-0 i skiljesetet.

Eslöv således i brygga med ett Söderhamn som vädrar morgonluft i och med spel på hemmaplan ikväll inför en förmodad fullsatt hall. Sista ordet är dock långt ifrån sagt, skåningarna har ett starkt sparkapital i engelsmannen Tom Jarvis som föll mot Viktor Brodd i första finalen men därefter besegrade japanen Uezu. Lyckas han vinna någon eller båda sina matcher blir Eslöv naturligtvis svårstoppade då ”banken” Truls Möregårdh, som gått fram som en slåttermaskin hittills i serie och slutspel, normalt sett är en mycket tuff nöt för Söderhamn att knäcka.
Ytterligare en fördel för Söderhamnarna är dock det faktum att de som seriesegrare kommer få spela två finalmatcher (om det blir en till) på hemmaplan.

Matchen sänds via Söderhamns Youtubekanal som du hittar här:
https://www.youtube.com/watch?v=T4E5HmkBq8M