Både BTK Frej och Köpings BTK Dam blickar mot slutspelet

av | 2023-09-24 | Pingisligan, Start

Det var pingis på högsta nivå i Växjö när BTK Frej levererade en andra thriller på två dagar, denna gång mot Köpings BTK Dam. Båda lagen visar att de har sina ögon på slutspelet.

BTK Frej 5 – 5 Köpings BTK Dam

Sju av tio matcher slutade i skiljeset i en lång, tät och dramatisk match mellan BTK Frej och Köpings BTK Dam som tog slut först när hemmaspelaren Linn Olsson slog in matchbollen till 14-12 i skilje mot Leila Imre fram till 5-5.

Välkommet för Olsson som tidigare i matchen förlorat två andra täta skiljeset, mot i tur och ordning Leah Tveit Muskantor och mot Hannah Holgersson.

Just Tveit Muskantor var annars något av Köpings lokomotiv i den här matchen genom att vinna två matcher i skilje, och i sin tredje match pressa självaste Zhang Fang till skiljeset.

Med Zhang Fang i laget är BTK Frej aldrig uträknade, vilket visade sig när 2-4 inför dubbeln snabbt blev till 4-4.

Detta bäddade för avgörande matcher på två bord som båda gick till skiljeset. Alvalie Palmbo pressade Leah Tveit Muskantor men räckte inte hela vägen fram. Linn Olsson som sagt höll på att tappa greppet mot Leila Imre, men lyckades till slut ändå knyta ihop säcken.

BTK Frej och Köpings BTK Dam delar därmed på poängen från den här matchen, och båda två framstår i början av säsongen som solida slutspelskandidater.

Spårvägens BTK 4 – 6 IK Juno

IK Juno revanscherade sig efter en tung 4-6-förlust i lördagens bortamatch mot BTK Frej genom att besegra Spårvägens BTK med 6-1, även detta på bortaplan.

Nyckelmatchen var när Junos Danielle Kelly tog sin första seger för säsongen med en imponerande 11-9-vinst i skiljeset mot Spårvägens Marina Donner.

Spårvägen tog annars ledningen i matchen när Linnea Johansson gjorde 3-1 på Kelly i den första matchen. Men Dobrila Jorguseska och Emmy Tsekoura verkar vara trygga och stabila spelare för Juno den här säsongen.

Maria Girlea var på väg att ge Spårvägen en väg in i matchen igen innan dubbeln, men lyckades inte fullborda sin vändning mot Jorguseska utan föll med 9-11 i skilje.

Väl i dubbeln lyckades Spårvägen ändå reducera lagmatchen till 2-5 efter en match som böljade fram och tillbaka men till slut betydde 11-4 i skilje för Spårvägens Johansson och Girlea mot Junos Kelly och Tsekoura.

Spårvägen kämpade tappert vidare. Marina Donner reducerade til 3-5 med en väldigt imponerande vinst mot Tsekoura innan Girlea reducerade till 4-5 med en tät vinst mot Danielle Kelly.

I sista matchen tog det dock stopp. Linnea Johansson vann första set men mäktande i långa loppet inte med att rå på Jorguseska som vann med 3-1 i set vilket gav IK Juno segern med 6-4.

Skön seger för IK Juno samtidigt som Spårvägens BTK får slicka såren efter två förluster trots väldigt goda kämpainsatser.

Toppbild: Leah Muskantor i Köpings BTK Dam. Foto: Linda Carlsson/SBTF