SUIF:s vändning i första fortsatte med överkörning i andra

av | 2024-04-25 | Pingisligan, Start

Anders Erikssons praktvändning mot Harald Andersson i tisdagens första semifinal gav inte bara energi för den kvällens matchavgörande. Söderhamns UIF reste ner till Stockholm under torsdagen som ett helt nytt lag och kunde köra över Spårvägens BTK i fyra matcher. Finalplatsen därmed klar, och nu undrar alla, hur långt kan detta räcka?

– Tisdagens första semifinal var en riktig slitseger. Idag är vi ett helt annat lag, och vi är faktiskt riktigt bra ikväll. Alla bidrog med riktigt bra pingis. Kan vi hålla den här nivån sportsligt ska det bli kul att se hur långt det kan räcka i en final, säger SUIF:s huvudcoach Peter “Blomman” Blomqvist utan att hålla igen på ordvalen.

Söderhamns UIF fick en riktigt bra start i kvällens andra semifinal. Inför ett välfyllt Liljehomshallen kunde Anders Eriksson inleda SUIF:s segerrad med tre raka vinstset mot Anthony Tran. Desto mer förvånande lyckades också Anton Hjort få full utdelning på sitt intensiva forehandspel, vilket resulterade i en imponerande 3-0 seger över vanligtvis så täta Harald Andersson.

– Anton gör säsongens bästa insats när det krävs som mest. Och att göra det mot en spelare som Harald Andersson, det är imponerande, säger “Blomman” vidare.

Viss spänning skulle det trots allt bli, när hemmalagets Konstantinos Angelakis återigen fick en bra start mot SUIF:s till vardags stora stjärna Viktor Brodd. Precis som i mötet i tisdags, när Angelakis vann med 3-1, kunde han mer eller mindre felfritt gå fram till ledning 1-0. Det andra setet var tufft och Brodd som såg något skakad ut fick ta sin time out vid ställningen 7-7.

– Vi pratade om att göra lite taktiska ändringar. Mer fokus på en viss serve. Jag tyckte Viktor petade lite väl mycket, så vi försökte få till att han skulle satsa mycket mer på snabbare returer och spela ännu tuffa mot Angelakis forehand. Han är deff, men man får nästan hantera honom som en offensiv spelare. Han drar ju ofta och gärna med sin forehand, fortsätter Blomman.

Snacket gav resultat direkt. Brodd vann det andra med 11-7, vilket han sedan lyckades följa upp med 11-7 och 11-9. Därmed fick han en liten revansch och SUIF stod med ledning 3-0 före paus.

Viktor Brodd var också den som fick avgöra. Efter en överkörning mot Harald Andersson stod SUIF som segrare och därmed är finalplatsen klar.

Jakten på klubbens åttonde SM-guld lever. Men på andra sidan står mesta mästarna Eslövs AI.

– Eslöv är favoriter, så är det bara. Men så som vi presterar idag, som ett lag och med de individuella prestationerna, så har vi något på gång. Dessutom är vi väldigt bra i dubbel, vilket är väldigt viktigt. Vi var det ifjol, och vi har visat det i år igen. Blir det långa matcher så har vi nog en bra chans, avslutar Peter “Blomman” Blomqvist.

SM-slutspel herrar
Semifinal 2

Spårvägens BTK – Söderhamns UIF, 0-4

Anthony Tran – Anders Eriksson, 0-3 (9-11, 4-11, 8-11)
Harald Andersson – Anton Hjort, 0-3 (5-11, 12-14, 9-11)
Konstantinos Angelakis – Viktor Brodd, 1-3 (11-5, 7-11, 7-11, 9-11)
Harald Andersson – Viktor Brodd, 0-3 (4-11, 6-11, 6-11)

Toppbild: SUIF:s Anton Hjort stod för säsongens hittills bästa prestation. Foto: Linda Carlsson/SBTF