Eslöv i rekordfart till final!

av | 2024-04-25 | Pingisligan, Start

Inget snack alls i Blomsterbergshallen i Eslöv när andra semifinalen spelades mellan Eslövs AI BTK och BTK Rekord. Truls Möregårdh och Tom Jarvis övertygade stort och Martin Friis gick en match och vann mot både motståndare och eventuella slutspelsnerver. Eslöv till finalen mot Söderhamns UIF. 

Eslövs AI BTK 4 – 0 BTK Rekord

Inte mycket inför matchen talade för att BTK Rekord skulle kunna stoppa Eslövs marsch mot finalen i Pingisligans slutspel. Detta fastän Eslövs 4-1 i den första semifinalen i Helsingborg i tisdags möjligen gav intrycket av en större överlägsenhet än vad som egentligen var fallet.

Båda lagen gjorde varsitt byte i förstauppställningen. Martin Friis hoppar in istället för Ioannis Sgoropoulos i Eslöv och motsvarande så lämnar Rekords Max Hedbom plats för Diego Orantes. Möjligen för Eslöv en starttrea som vittnar om rätt goda förhoppningar inför kvällens match.

Nyckelmatchen i den första semifinalen var tredje singeln mellan Konstantinos Konstantinopoulos och Tom Jarvis. Dessa båda skulle återigen mötas i kvällens tredje singel. Utgångsläget den här gången helt annorlunda, sedan både Truls Möregårdh och Martin Friis vunnit Eslövs två första singlar. Vilket inte verkade spela någon roll alls för Jarvis men kanske desto större roll för Konstaninopoulos.

3-0 i matcher i halvtid kunde bara bli 4-0 genom Möregårdh mot Orantes. Eslöv, möjligen som väntat, klara för SM-final.

Peter Andersson, huvudtränare i Eslöv, gick det här som du trodde?

– Just ikväll gick det lite lättare än vad jag trodde. Samtidigt stod det och vägde halvvägs in i den första semifinalen. Men när vi fick med oss matchen då så kändes det som att detta skulle gå vägen. Ikväll fick vi framför allt en bra start, vi prickade rätt med uppställningen.

Det blir Söderhamn i finalen igen, repris på förra säsongen. Vad blir annorlunda den här gången?

– Det var väl ganska väntat får jag säga. Det kommer bli en jämn och tuff final. Det är de två bästa lagen i serien, ettan och tvåan. Det är två bra lag som möts, så det kommer vara små marginaler som avgör.

Arvid Sunesson, BTK Rekords huvudtränare, er seriesäsong är med detta över. Hur ser ni på er säsong som helhet?

– Både och. Vår målsättning var ju att gå till slutspel och det gjorde vi, så på sätt är vi nöjda. Sen är vi kanske inte lika nöjda med avslutningen, sista omgången och semifinalerna. Så då är vi kanske som mest halvnöjda.

Söderhamn mot Eslöv i i finalen, vilka vinner?

– Det gör Eslöv. Med det här laget och de här spelarna ska de vinna. Eslöv är starkare i år än i fjol och Söderhamn något svagare.

SM-slutspel Herrar
Semifinal 2

Eslövs AI BTK – BTK Rekord, 4-0

Truls Möregårdh – Hampus Söderlund, 3-1 (11-6, 11-5, 7-11, 11-3)
Martin Friis – Diego Orantes, 3-1 (11-7, 9-11, 11-8, 11-7)
Tom Jarvis – Konstantinos Konstantinopoulos, 3-0 (12-10, 11-8, 11-6)
Truls Möregårdh – Diego Orantes, 3-0 (13-11, 11-8, 11-8)

Toppbild: Martin Friis fick chansen och tog den. Foto: Linda Carlsson/SBTF