Pingisligan by STIGA Herrar, Halmstad BTK – Lyckeby BTK

av | 2023-11-20 | Pingisligan, Start

På måndagskvällen 20/11 spelades en utbruten lagmatch i omgång fem av Pingisligan by STIGA Herrar.

Halmstad BTK 4 – 1 Lyckeby BTK

Wilhelm Kindblad, Simon Arvidsson och Owen Cathcart fick under måndagskvällen uppgiften att axla Halmstads färger i hemmamatchen mot tabelljumbon Lyckeby BTK som i sin tur mönstrade trion Anton Andersson, Hugo Törngren och Christoffer Kjellson.

På pappret en till synes lätt uppgift för tabelltvåan Halmstad BTK, en av säsongens förhandsfavoriter. Men pingis spelas som bekant inte på papper.

Just den här matchen skulle emellertid komma att följa manus från början till slut. Ännu har Lyckeby BTK inte tagit en enda poäng, eller för den delen ens vunnit en enda individuell match, den här säsongen.
Matchen mot Halmstad BTK såg inledningsvis inte ut att medföra någon förändring på detta.

Lyckebys Kjellson gjorde emellertid sitt allra bästa för att bryta denna dåliga trend för sitt lag redan från start. Han pressade Halmstads etta för kvällen Kindblad hela vägen till ett skiljeset, och det går bara att spekulera i hur matchen slutat om Kjellson vunnit det tredje setet i vilket han hade flera setbollar.
Men när Kindblad till slut slog in matchbollen till 11-6 i skiljeset hade Halmstad redan hunnit med att vinna ytterligare två matcher. Ställningen alltså obevekliga 3-0 till Halmstad BTK.

Anton Andersson hade ingenting att sätta emot Simon Arvidsson, och Hugo Törngren egentligen lika lite att sätta mot Owen Cathcart.

Utmärkt läge för Halmstad BTK att lufta nya spelare. Charlie Widing har redan debuterat i Pingisligan för Halmstad den här säsongen. Den här gången var turen kommen till Martin Fröseth att dra på sig lagtröjan i Pingisligan.

17-årige Fröseth stod upp bra i sin debutmatch mot Anton Andersson, men föll ändå med klara 0-3 i set.
Båda lagen därmed vinnare kan tyckas. Halmstad BTK fick och tog möjligheten att ge en av sina många unga talanger värdefull erfarenhet. Lyckeby BTK å sin sida fick och tog möjligheten att spräcka i alla fall en av lagets förhatliga nollor.

Matchens utgång var ändå aldrig hotad. På det andra bordet gjorde Simon Arvidsson processen precis så kort med Hugo Törngren som fanns anledning att förmoda. Tre raka set även i denna match.
4-1 till Halmstad BTK på hemmaplan som därmed, i en haltande tabell, går upp i tillfällig serieledning. Kan BTK Kävlinge svara på detta imorgon kväll borta mot Söderhamns UIF?

Toppbild: Halmstad BTK:s Willhelm Kindblad. Foto: Linda Carlsson/SBTF