Pingisligan by STIGA Herrar, omgång 5

av | 2023-11-21 | Pingisligan, Start

Under tisdagskvällen 21 november kunde den femte omgången av Pingisligan by STIGA Herrar göras komplett när tre matcher spelades.

Munkedals BTK 1 – 4 BTK Rekord

För bägge lagen var kvällens drabbning en viktig värdemätare. Hemmalaget Munkedal på fortsatt jakt efter sina första poäng i säsongens ligaspel. Gästande BTK Rekord med stor revanschlusta efter förra veckans hemmaförlust mot SUIF.
På förhand kunde denna match tippas på lite olika sätt beroende på uppställningar. Skulle vi dessutom få se den efterlängtade familjekampen mellan bröderna Söderlund?

Storebror Hampus inledde starkt mot hemmahoppet Marc Duran, och efter ett tappat set vid ställningen 2-0 kunde han återigen greppa taktpinnen och avgöra till 3-1.
Ett av kvällens utropstecken kom på bordet bredvid när Helsingborgarnas unge Max Hedbom spelade till sig en övertygande tvånoll-ledning mot Munkedals kvotmässigt bästa spelare Andre Da Silva.
I tredje setet kunde Hedbom efter att först kommit under med 6-1 spela sig tillbaka och erövra en matchboll till 9-10. Men Da Silva kom igen, plockade hem setet med 12-10, och radade därefter upp ytterligare två snabba setsegrar till matchseger.
Nära en riktig knall för Hedbom, med andra ord. Men nära skjuter ingen..

Max Hedbom visade sig ha mer att ge ikväll. Snabbt tillbaka i hagen för ny match. Marc Duran måste ha blivit förvånad. 9-11, 6-11, 8-11 betydde säsongens andra seger för Hedbom som också tjänade in stora erfarenhetspoäng ikväll.
Lagkamraten Konstantinos Konstantinopoulos kunde först besegra Simon Söderlund via 3-0, och direkt efter matchpausen avgöra matchen mot Da Silva med motsvarande siffror.

4–1 till BTK Rekord som därmed inkasserade viktiga poäng i kampen om slutspelsplatser. Munkedals BTK alltjämt parkerade i botten av tabellen tillsammans med Lyckeby BTK med deras bägge 0 poäng.
Vi får alltjämt vänta på den Söderlundska brödrakampen.

Eslövs AI 4 – 1 Spårvägens BTK

Tveksamt om något lag dribblar med laguppställningen lika friskt och modigt som Spårvägens BTK. Om inte annat så vittnar det åtminstone om taktiskt tänkande eller kanske ett sätt att hålla spelarna på tårna?

Om detta brydde sig just ikväll Eslövs AI om intet.

Fanns det någon tanke med att spela Konstantinos Angelakis direkt mot Eslövs etta Tom Jarvis så slog Jarvis i så fall illa kvickt ned den tanken. En rejäl blipp i andra setet men i övrigt en stabil 3-1-seger för engelsmannen.

Martin Friis lämnade Spårvägen inför den här säsongen för att flytta till Eslöv, jagandes högre ambitioner kanske. Friis har startat säsongen i Pingisligan bra med sin nya klubb, även om det finns mer att hämta.

Mot gamle lagkamraten Anthony Tran hade Friis däremot intet att hämta.

Ioannis Sgoropoulos återgav Eslöv ledningen med en övertygande seger mot Spårvägens Harald Andersson. En ledning som Jarvis utökade i kvällens tätaste match, mot Tran. 11-4 i skilje för Jarvis.

Där avgjordes nog matchen till Eslövs fördel.

Martin Friis bidrog med utropstecknet till det påståendet. Kanske något överraskande enkelt slog Friis i sista spiken i kvällens kista mot Spårvägen, genom att vinna mot Harald Andersson med 11-6, 11-9 och 13-11.

Eslöv trummar på mot slutspelet. För Spårvägen betyder kvällens förlust tillsammans med övriga resultat att vägen till slutspel börjar se allt krokigare och krångligare ut.

Söderhamns UIF 4 – 2 BTK Kävlinge

BTK Kävlinge åkte upp till ett frostnupet Söderhamn precis i början av Norrland dels för att försvara en serieledning inför den femte omgången, dels för att visa att det är i toppen av tabellen de hör hemma.

En tuff uppgift utan Yannick Vostes i laget. Istället klev David Andersson och gjorde sin första match ”från start” i Pingisligan den här säsongen.

Tuffast möjliga uppgift redan från start dock. Viktor Brodd på andra sidan bordet, i Söderhamn dessutom. Det kunde bara gå på ett sätt och gjorde det också. 11-6, 11-3 och 11-4 till Brodd.

Anton Hjort har ännu inte vunnit någon match i Pingisligan den här säsongen, och gjorde det heller inte mot Antoine Doyen. Lika tydliga 3-0 i set för Doyen som för Brodd.

Därpå följde vad som kanske var kvällens nyckelmatch, mellan Anders Eriksson och Shoma Nishihara. Vinnaren av den skulle ge sitt lag stora chanser på de tre poängen.

Eriksson har varit stabil för SUIF inte bara den här säsongen utan de senaste säsongerna, och han visade prov på det även här. Han tog tidigt kommandot mot Nishihara och släppte det aldrig riktigt. 3-1 i set till Eriksson, och 2-1 i matchen till SUIF.

Brodd förvaltade det läget helt enligt plan efter pausen, med en seger mot Doyen i matchen mellan lagens båda ettor för kvällen. Jämna set men Brodd konsekvent starkast på slutbollarna. 3-1 i set till Brodd, 3-1 till SUIF och alltså matchbollar hemma i Idrottshallen.

Hjort lyckas emellertid inte spräcka sin vinstnolla mot Nishihara heller, så in i hagen för att spela hem de tre poängen till hemmalaget går återigen Eriksson. Sist ut för Kävlinge är samma spelare som var först ut, David Andersson.

Jämnare denna gång. Andersson går ut starkt och vinner första set, men sedan Eriksson vinner ett tajt andra set svänger matchen helt över till hans fördel. 11-9 följs av 11-2 och därefter 11-8.

SUIF tar de tre poängen och passerar med det BTK Kävlinge i tabellen. BTK Kävlinge som går in i den femte omgången som etta i tabellen avslutar den som femma.

Större än så är inte marginalerna på Pingisligans övre halva.

Toppbild: BTK Rekords Konstantinos Konstantinopoulos bidrog med två klara segrar för sitt lag i kvällens seger mot Munkedals BTK. Foto: Linda Carlsson/SBTF