Martin Friis på pulsen

av | 2023-01-02 | Pingisligan

Vi fick ett par ord med Martin Friis efter Spårvägens hemmamatch mot Kävlinge den 20 december som slutade i seger för hemmalaget. Martin Friis stod för två segrar i denna spännande seriematch.

Spårvägen fick den bästa starten på matchen och tog ledningen med 3-0 efter att ha vunnit tre raka segrar i skiljeset. Martin Friis seger över belgaren Yannick Vostes var kanske den mest dramatiska där Friis i fjärde set räddade matchboll men sedan i skilje kunde vinna med klara siffror.

Otroligt skönt att knipa fjärde segern i rad för laget, speciellt innan vinteruppehållet. Inte minst skönt för egen del att avgöra matchen och vinna mina matcher mot väldigt duktiga lirare. Segern idag och mot Eslöv betyder självklart mycket för egen del, speciellt för självförtroendet att känna att man kan komma upp i den nivå man hela tiden strävar efter att komma upp i, så det känns väldigt skönt, berättar Martin om sin egen insats mot Kävlinge.

Spårvägen är på en tredjeplats i tabellen och har de senaste säsongerna varit med i toppen av tabellen när den väl summerats efter 14 omgångar.

Vinsten mot Kävlinge var superviktig för laget och ger ytterligare prov på att vi är starka som lag där alla kan vara med och bidra med energi och bra insatser när det behövs som mest, fortsätter Martin.

Vi har tidigare beskrivit Spårvägen som något lite “unikt” då de i sitt lag har fyra spelare från egna leden i A-laget. Martin Friis och Simon Berglund kom som småkillar till föreningen från andra stockholmsklubbar men man kan inte säga något annat än att de fått sin fostran i Spårvägen. Harald Andersson och Anthony Tran, som är de två andra spelarna i laget, kommer från egna led direkt och kompletteras dessutom av lagledare Mikael Appelgren, även han stockholmare och gammal ”spårvägare”.

Bilden: Simon Berglund in action på Pro Series i Eslöv Foto: Sven Larsson

Simon Berglund som skulle ha spelat utomlands fick i sista sekunden ett tråkigt besked från sin utländska klubb om att de inte kunde fortsätta sin verksamhet och att de drog sig ur sitt seriespel. För Simon blev det då enkelt att knyta sig an till sin hemmaklubb och göra sig redo för spel i Pingisligan by STIGA. I samband med säsongsstarten råkade Simon ut för en olycka vid bordet där han likt Kristian Karlsson på EM (det minns ni väl?) slog handen i kanten av bordet med sådan kraft att ben bröts i handen. Ett längre uppehåll blev facit men nu är Simon tillbaka i spel.

Självklart har Spåret ett mycket starkt och rutinerat lag i år, med tillskottet Simon Berglund. Simon som haft lyckade sessioner i Tyskland och en riktigt bra inledning på denna säsong, tills den otäcka skadan med handen kom. Vi har ju såklart som målsättning att vara i toppen i år och med dessa typer av laginsatser vi visat prov senaste matcher är allt möjligt att uppnå, avslutar Martin Friis.

Med halva säsongen spelad kvar finns det mycket mer pingis att se och herrarnas drar igång igen den 31 januari med full omgång.

Åttonde omgången
Eslövs AI BTK Spårvägens BTK
Munkedals BTK-Halmstad BTK
Söderhamns UIF-Västers BTK
BTK Kävlinge-BTK Rekord

Frontbilden: Martin Friis Foto: Per Hällström