PING PONG POWER i Folkets Park

av | jan 3, 2023 | PING PONG POWER, Start

Under mellandagarna, 27-30 december, var det dags för nästa stopp i PING PONG POWER Malmö – denna gång Folkets Park, centralt belägen i landets tredje största stad, som fick besök av den ambulerande bordtennis-aktiviteten.

PING PING POWER Malmö drog igång sommaren 2022 med aktiviteter på den välkända stranden Ribban, som en del av Malmö stads Big Five-turné i stadens parker och på Malmöfestivalen. Under hösten fortsatte det med aktiviteter på olika bibliotek och nu var det alltså dags för ännu ett stopp utomhus – Folkets Park i Malmö.

– Detta är ett väldigt positivt initiativ från Malmö stad med Lina Härle i spetsen. Det är ju lite annorlunda att spela utomhus men vi hade väldigt tur med vädret vilket gjorde att det var mycket människor på plats i både Folkets Park och på den isbana som låg bredvid oss, säger Eskil Tyrberg, ansvarig för PING PONG POWER Malmö.

Såväl barn som vuxna tog chansen att prova pingis i Folkets Park, Malmö.

Uppskattningsvis var det 800 personer kom och spelade under de 20 timmar de fyra bordtennisborden stod uppställda på trädäcket bredvid välkända Moriska Paviljongen.

– Det var verkligen kul att se mixen av gamla farbröder, unga barn och människor från hela världen. När vi skulle packa ihop första dagen höll jag på att inte komma därifrån då en italiensk gumma inte ville sluta spela. Det slutade med att jag stod och kontrade forehand i säkert 20-30 minuter mot henne – grymt kul var det, fortsätter Eskil.

Kajsa Tillgren och Hugo Törngren, PING PONG POWER-medarbetare.

Flitiga medhjälpare var pingisspelarna Hugo Törngren, Kajsa Tillgren och Emilia Persson, alla i 20-årsåldern.

– En lite rolig grej som hände var en pojke, 7-8 år gammal, som kom varje dag. Sista dagen var han på plats vid lunchtid och spelade, utan att få in bollen så ofta, och mest iväg för att hämta bollen, kom han efter ett tag fram till mig och frågade: “var är Hugo?” Pingisglädje helt enkelt, avslutar Eskil.

Missa inte Bordtennis-EM i Malmö Arena 10-17 september 2023.

PING PONG POWER Malmö fortsätter närmst med aktiviteter under sportlovet vecka åtta tillsammans med Malmö stads aktivitet Kul i Malmö där PING PONG POWER i samarbete med Limhamns BTK bjuder in till prova-på-verksamhet. Framåt våren är även tanken att fortsätta besöka bibliotek men även äldreboende.

Fler bilder från PING PONG POWER Malmö i Folkets Park hittar du här.

Hör Eskil Tyrberg berätta mer om PING PONG POWER Malmö i Folkets Park:

#pingisförallaöverallt

Foto: Linda Carlsson