Sweden Tour Finals 2023

av | jan 4, 2023 | Information

Nu till helgen avgörs slutspelet för Sweden Tourtävlingarna 2022. Tävlingen spelas  7-8 januari i Kungshallen, Kungsängen, och arrangeras av Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Stockholms Bordtennisförbund samt Tibble-Kungsängen BTK.

Välkomna till Kungshallen som invigdes hösten 2020. Då med Jan-Ove Waldner som uppvisningsspelande dragplåster tillsammans med spårvägsspelaren Anthony Tran. Nu är det dock dags för slutspel i Sweden Tour och dit kommer de med bäst resultat från 2022 i elitklasserna samt U20.

I damklassen är Haponova toppseedad efter seger i Halmstad där vann äver Nomin Baasan i finalen och en finalplats i Helsingborg efter förlust mot Stina Källberg men där hon däremot vann över Li Fen i semfinalen. Haponova spelar i Pingisligan by STIGA för IK Juno och har i år vunnit sexa av sina åtta matcher och är med det en av de vassaste spelarna i ligan.
Haponova kom till Sverige från Ukraina i samband att kriget startade där för snart ett år sedan och har sen dess spelat och bott i Sverige.

Bild: Hanna Haponova i en klassisk defensivposition Foto: Per Hällström

– Det känns bra inför helgens tävling, jag är kanske inte i toppform men jag hoppas på att kunna komma upp i hög nivå och spela bra matcher, säger Hanna Haponova inför helgen.

– Här i Sverige känner jag att jag är i säkerhet men med tanke på allt som sker hemma är det svårt att vara helt lycklig. Var jag än är känner jag så. Men jag är tacksam för allt jag kan göra i Sverige och då till exempel att spela bordtennis och vara trygg. Jag vill säga tack till Sverige för välkomnandet av mig, avslutar Hanna.

Bilden: Elias Ranefur ger prov på sin fina backhand Foto: Per Hällström

I herrklassen är Elias Ranefur toppseedad efter en stark höst resultatmässigt på tävlingar i Sverige och då inte minst i Sweden Tourtävlingarna.

–  Det ska bli mycket roligt att rivstarta 2023 med ST-Finals. Jag har tränat bra runt jul och nyår så formen borde finnas där, berättar Elias.
– Men det var några veckor sedan senaste matchen så då känns det alltid lite ovisst tycker jag. Hur som helst är mål att vinna tävlingen. Vore tråkigt att sikta på något annat, avslutar Elias fylld av självförtroende och tillförsikt.

12 spelare är kvalificerade i respektive elitklass och åtta stycken spelare i U20-klasserna. De fyra högst seedade i elitklasserna står över den första omgången startar i och med det i kvartsfinal. Alla matcher kommer att spelas i bäst av sju set.

VÄLKOMNA till Kungshallen
Det är fri entré till tävlingen och i hallen finns det cafeteria som utlovat gott kaffe!
Hitta hit. 

För den som inte kan komma och se tävlingen på plats så kommer det att finnas webbsändningar från samtliga bord under de två tävlingsdagarna.

Nyttiga länkar:
Resultat
Inbjudan och tidsschema
Webbsändningar