Halvårsbokslut Pingisligan by STIGA

av | 2022-12-29 | Pingisligan

Inom ekonomin talar man ofta om att göra bokslut när en period är färdig. Det kan vara en månad, ett kvarttal eller som nu ett halvår. Dags att göra bokslut för Pingisligans första halva.

Söderhamn och Eslöv toppar herrarnas respektive damernas tabell. Söderhamn var länge obesegrade och såg i det närmaste oslagbara ut efter de fem första omgångarna men sedan kom sjukan till laget och man drabbades av ett kraftigt manfall.

Vi har haft influensa i truppen och fått ställa upp i de två sista matcherna med de som varit friska helt enkelt. Lite surt såklart men vi ser framåt, hälsar Peter Blomquist i samtal om SUIF:s avslutande matcher.

Eslöv har på damsidan inte förlorat en enda match och är enda obesegrade lag. Nykomlingen Frej lyckades dock ta en poäng mot de regerande svenska mästarna i premiären av årets ligaspel. Strax bakom Eslöv finner vi Köping som matchar ett starkt lag och en av seriens vassaste spelare: Tamolwan Khetkhulan från Thailand.

Toppspelare (urval) damer:

  • Tamolwan Khetkhulan, Köping 9-0. Obesegrad
  • Zhang, Fang, Frej 17-1. Flest segrar av alla.
  • Filippa Bergand, Hana Goda, Li Fen. En blivande guldtrio?

Toppspelare (urval) herrar:

  • Viktor Brodd, SUIF. 12-0 och seriens bästa spelare
  • Hampus Söderlund, Rekord. Återkomsten i Pingisligan har varit en succé, 12-2 i matchskillnad.
  • Borgar Haug, Halmstad, Fundamental för Halmstad vars lag knackat lite grann den första halvan.

Comeback
Anders Eriksson i SUIF har varit skadedrabbad i flera år men kom i år tillbaka och han verkar vara i toppslag. Sju segrar på sina nio matcher talar sitt tydliga språk och tillsammans med Viktor Brodd gör han SUIF oerhört svåra att besegra.

Stockholmarna
Spårvägen ställer upp med lag av bara Stockholmare. Alla fostrade i klubben sedan barnsben. Smått otroligt egentligen och extremt ovanligt sett till andra lag men även jämfört med de flesta andra sporter. Vilken förening i vilken sport kan säga att de bara har egna spelare i sitt a-lag som dessutom spelar i högstaligan? Häftigt!

Sju blir åtta?
Förra säsongen hade vi sex stycken damlag i högstaligan. I år har vi sju. Får vi kanske åtta nästa säsong? Just nu leder Västers superettan och kan nästa år ha ett lag i herrarnas och damernas Pingsliga. Det kräver dock att herrarna klarar sig kvar samtidigt som damerna vinner serien. Många bollar kvar att spela innan något är klart men visst vore det skoj?!

En spännande säsong är i full blom och vi har den andra delen kvar som också kommer innehålla ett rafflande slutspel. 2023 blir något att se fram emot!

God fortsättning och Gott Nytt År!