Jämnare än någonsin

av | 2022-12-14 | Pingisligan

Pingisligan by STIGA mönstrar många väldigt jämna lag och det är snudd på omöjligt att gissa vem som ska vinna en lagmatch. SUIF har övertygat i inledningen av säsongen och det tack vare firma Brodd/Eriksson som båda är obesegrade. Övriga lag får titta uppåt mot SUIF och kämpa för varje poäng i denna spännande och ovissa serie.

BTK Kävlinge-Halmstad BTK 4-3
Styrkebesked av Kävlinge trots att de kom till spel med ett lag där bara två spelare kan vinna matcher. Laguppställningen till trots lyckas alltså hemmalaget Kävlinge besegra regerande svenska mästarna med 4-3 efter att Nishihara och Vostes vunnit den avgörande dubbelmatchen över Haug/Cathcart.

Belgaren Vostes har startat seriespelet strålande med sex vinster på sina sju matcher samtidigt som Shoma Nishihara kunde ta hem sin första seger för säsongen. Halmstad med bara en seger på sina fyra matcher och det var efter förlängning mot nykomlingen Västers. Hur mår man i Halmstad just nu, näst sist i tabellen?

Munkedal BTK-Eslövs AI BTK 4-1
Eslöv springer på en stjärnsmäll när de på tisdagen gästade Munkedal. Hemmalaget som fått se Andre Da Silva leverera strålande pingis och resultat i inledningen av serien har ett sparkapital i Wang-Wei Peng som endast vunnit en av sina fyra inledande matcher men den kom idag mot Eslövs Alex Naumi.

Munkedal numret för stort för Eslöv där endast Tom Jarvis kunde ta en seger. Hur mår man i Eslöv just nu, femma i tabellen?

Västers BTK-Söderhamns UIF 2-4
Bortalaget fortsätter övertyga och har efter dagens match maximala 12 poäng efter fyra matcher. Kvällens drabbning var inte annorlunda än tidigare matcher: Anders Eriksson och Viktor Brodd stod för segrarna, båda obesegrade så här långt in i seriespelandet!

SUIF:s tredjespelare har denna säsong inte riktigt lyckats oavsett om det varit Anton Hjort eller Per Sandström. Idag föll de båda två i sina respektive matcher. Får de killarna till det blir SUIF snudd på ostoppbara vad det ser ut som. I Västers fick Emil Bergström vinna sin första match i Pingisligan efter 12 raka förluster utspridda på åtta år, grattis Emil!

Spårvägens BTK-BTK Rekord 4-3
Ännu en jämn match där stockholmslaget som tillsammans med SUIF mönstrar helsvenskt lag kunde knipa lagmatchen efter en avgörande dubbelmatch. Hampus Söderlund har varit bärande i gästande Rekord och tog idag båda sina matcher även om han var i underläge 1-2 i set mot Tran.

Spårvägen kunde med Mikael Appelgren som lagledare och Simon Berglund på bänken, Berglund snart tillbaka i spel efter skada, se Tran, Friis och Andersson kriga för varje match. Med marginalerna med sig hade Friis kunnat vinna över greken Konstantinopulos men trots matchbollar vann rekordspelaren fighten.

Det bredare laget avgjorde denna gång till Spårvägens fördel som tog viktiga poäng denna afton.

Samtliga matchresultat och tabell.

Nästa omgång, 6/12, klockan 18.30
Rekord-Kävlinge
Eslöv-SUIF
Halmstad-Munkedal
Västers-Spårvägen