Fjärde omgången för Pingisligan damer

av | 2022-12-14 | Pingisligan

Den fjärde omgången i damernas Pingisligan by STIGA är nu färdigspelad och det blev två klara matchsegrar för hemmalagen Köpings BTK och IK Juno medan Lekstorps IF föll mot Eslövs PK med 3-5.

Köpings BTK-Halmstad BTK 5-1
En på förhand oviss match blev till slut en tämligen säker trepoängare till hemmalaget. Det var Leah Muskantor som slog an tonen genom att efter stabilt spel besegra Erika Fronth med 3-1 i set. I sin andra match spelade Leah åter mycket bra och slog Halmstads bulgariska Maria Yovkova med 3-1 i set.

Köping visade upp en debutant i dessa sammanhang, Tamolwan Khetkhulan, och hon tog två av Köpings matcher. Vinst i en tuff femsetare över Jennie Edvinsson följdes upp med 3-0 mot Erika Fronth.

Även om många set var väldigt jämna matchen igenom drog Köpingsdamerna oftast det längsta strået och tog sig i en något haltande tabell upp till tredjeplatsen, en poäng efter Halmstad, men också med en match mindre spelad än sin motståndare.

Lekstorps IF-Eslövs PK 3-5
Lekstorps IF höll emot riktigt bra och hade så när kunnat knipa åtminstone en poäng.

Jennifer Jonsson vann knappt mot Rebecca Muskantor, som förra säsongen seriespelade för just Lekstorp, med 12-10 i skiljeset. Den matchen innehöll mer dramatik än så. Jennifer skaffade sig 2-0 i set och gick fram till 10-9 och matchboll i tredje. Rebecca lyckades till slut ta hem setet med 12-10, vann sedan knappt med 11-9 i fjärde. I avgörande set såg Rebecca ut som en vinnare och hade två matchbollar innan Jennifer kunde vinna de fyra sista poängen fram till 12-10.

Stärkt av den insatsen fortsatte Jennifer att spela övertygande mot Hana Goda. Jennifer spelade mycket inspirerande och tog ledningen med 2-1. Skulle hon kunna spräcka Hana Godas förlustnolla. Ja, det såg så ut, men i de två sista seten tog sig Hana Goda samman och höll undan säkert till 3-2 i set.

Matilda Hansson och Rebecca Muskantor spelar mot varandra på träningen i Eslöv i stort sett varje dag. Nu ställdes de ännu en gång mot varandra Matilda lyckades rädda två setbollar redan i första set och det kan ha varit avgörande då Matilda kunde ta hem matchen med 3-1 i set.

Som sagt, Lekstorp var nära att få till en avgörande dubbel, men Hana Goda räddade hem trepoängaren genom att vinna sista matchen mot Matilda Hansson i tre raka. Då hade också Filippa Bergand noterats för två säkra vinster.

IK Juno-Lyckeby BTK 5-0
Med Hanna Haponova i laget är IK Juno en stark kandidat till en framskjuten placering när tabellen ska summeras frampå vårkanten. Matchen mot Lyckeby BTK blev aldrig någon värdemätare. Hanna Haponovas och Alma Rööses två vinster vardera tillsammans med en seger för Hannah Holgersson gav dalkullorna segern med 5-0 i matcher och 15-0 i set i en match som var över på en timme ungefär.

Samtliga matchresultat och tabell.

Nästa omgång:
Omgång 5-7 spelas helgen 10-11 december och innehåller således tre omgångar under två dagar. Samtliga dessa matcher spelas i Halmstad.