Halvvägs genom grundspelet

av | 2022-12-21 | Pingisligan

Att serien är jämnt har vi flera gånger nämnt, snudd på efter varje omgång och det är fortsatt sant. Söderhamn är trots två raka förluster fortfarande i topp av tabellen men nu är det bara en (1) poäng som skiljer dem åt från Rekord på andraplats. Endast fyra poäng skiljer ettan från sjuan i tabellen och alla är med i kampen om slutspel utom jumbolaget Västers som trots tappra insatser inte får med sig många poäng.

Kvällens matcher bjöd på följande resultat:

Västers-Munkedal 2-4
Hemmalagets så ofta showande spanjor Marc Duran vann båda sina matcher men fick denna gång ingen hjälp av sina lagkamrater. Emil Bergström fick stryk mot gästernas Simon Söderlund i skiljeset, en spännande kamp mellan de två föredetta ungdomslandslagsspelarna som känner varandra mycket väl. Väster Angel Ayuso förlorade båda sina matcher men hade faktiskt greppet om Taniviriyavechakul med 2-1 i set utan att kunna knyta till dem berömda säcken. Viktiga poäng för Munkedal som nu är med i kampen om slutspel medan Västers hamnar allt längre efter de andra lagen.

Rekord-SUIF 4-1
För andra matchen fick serieledarna SUIF stryk, denna gång på bortabord med klara 1-4. SUIF:s lag har varit kraftigt försvagat de två senaste omgångarna och denna gång saknades ligans bästa spelare, Viktor Brodd, dessutom. Anton Hjort tog en tröstseger med 3-2 över hemmalagets Max Hedbom. Dennis Larsson och Simon Lundquist stod helt utan chans och fick inte med sig en enda setvinst från kvällens match. Rekord med värdefulla poäng in på kontot.

Bilden: Shoma Nishihara. Foto: Per Hällström

Spårvägen-Kävlinge 4-2
En dramatisk match som bjöd på en massa pingisgodis och spänning. De tre första matcherna gick alla hemmalagets väg efter segrar i skiljeset i samtliga av dessa. Martin Friis vann över Yannick Vostes efter att i fjärde set hamnat i stort underläge och dessutom haft matchboll emot sig innan vändningen kom via 11-6 i skiljeset, vilken vändning av svensken! Shoma Nishihara stod sedan för en skräll när han vann i raka set över Simon Berglund som hade en hel del problem med japanens servar stora delar av matchen, Nishihara spelade dock på i trans och vann med 3-0. Vostes avfärdade samtidigt Harald Andersson med stora siffror innan Martin Friis avgjorde lagmatchen med sin andra seger för kvällen, 3-1 över Mendes. Vilken fight!

Halmstad-Eslöv 3-4
Omgångens längst match som fick avgöras först i förlängning vid 3-3 och en avgörande dubbelmatch.

Innan dess hade dock gästernas Tom Jarvis visat att han är i fin form efter att i förra veckan vunnit Pro Series och dessutom tagit hem två singlar i Pingisligan. Jarvis hade få om ens några problem att vinna över Fabian Åkerström eller Wille Kindblad 2×3-0 i set för eslövsspelaren från England. Eslöv var nog närmast att vinna lagmatchen under ordinarie spelschema då Doyen föll jämnt i sina två förlustmatcher medan Eslöv var rätt så säkra i sina segermatcher. Men som vi alla vet räcker det inte med att vara nära i sport eller när man jagar hare.

Halmstad växlade in irländaren Own Cathcart i dubbelmatchen och Eslöv plockade in finländaren Alex Naumi. Båda klubbarna med sikte på att få till en vass höger/vänster kombo. Gästande Eslöv startade bäst och vann det första setet och lyckades nästan komma tillbaka från underläge i det andra setet men utan framgång och efter två spelade set stod det 1-1. Dubbelparet från Halmstad stormade fram till 4-0 i skiljesetet men det skulle inte bli en seger utan kamp detta, Eslöv kom tillbaka till 4-4 och det var återigen alldeles jämnt. Skiljesetet fortsatte på samma sätt där dubbelparen plockade hem flera poäng på raken i små kluster. 4-4 blev 5-4 till Halmstad som blev 5-9 till Eslöv som blev 10-9 till Halmstad och som avslutades med tre raka poäng för gästande Eslöv och seger med 10-12 där Jarvis och Naumi fick mötas i en stor segerkram. Vilken nervpärs och match!

Bilden: Matchvinnaren Tom Jarvis. Foto: Sven Larsson

Fullständig tabell och samtliga matchresultat

Nästa omgång (8) 31 januari 2023 klockan 18.30:
Eslövs AI BTK – Spårvägens BTK
Munkedals BTK – Halmstad BTK
Söderhamns UIF – Västers BTK
BTK Kävlinge – BTK Rekord

Toppbilden: Martin Friis. Foto: Per Hällström