Sverige bjuder in till nordeuropeiskt Parkinsonmästerskap

av | apr 10, 2024 | Mästerskap, Start

För första gången arrangeras NETU Parkinson Table Tennis Championships där Göteborg kommer att stå som skådeplats för detta unika event som är möjliggjort tack vare fruktbara och ambitiösa samarbeten med lokalt näringsliv, föreningsliv och nordeuropeiska bordtennisförbundet. Mästerskapet spelas den 30 augusti till 1 september i Uni3 Theatre på Lindholmen i centrala Göteborg.

NETU Parkinson Table Tennis Championships är öppet för alla spelare inom NETU-gränserna* med diagnosen Parkinsons sjukdom och kommer under tre dagar att bjuda på spel i totalt fem tävlingsklasser i mycket moderna lokaler huserade av Uni3 by Geely.

– Uni3 by Geely är ett företagscampus och en tech-hub inom auto-och mobilitetsindustrin, beläget på Lindholmen i centrala Göteborg. Här arbetar dagligdags cirka 3500 personer. Som ett bolag med rötter i både Sverige och Kina är bordtennis en viktig del av vårt campus. Under åren har vi fått en fin relation med Bordtennisförbundet och vi har bland annat fått besök av VM-vinnaren Jörgen Persson, samt delar av svenska pingislandslaget, säger Martin Renström som är Brand Manager på Uni3 by Geely.

– Det var en självklarhet att vi ville bidra till detta fina och viktiga initiativ. Tillsammans med Clarion Hotel The Pier (Strawberry) och Compass Group är vi stolta partners till eventet, fortsätter Martin Renström.

Utöver moderna tävlingslokaler kommer deltagarna och dess medföljande att kunna njuta av vistelsen på högklassiga Clarion Hotel® The Pier.

Vi är väldigt stolta över att få ta oss an uppgiften att få husera deltagare och medföljande här på Clarion Hotel® The Pier där vi har plats för alla. Vi är glada över att vara en av partnerna till detta mästerskap tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet, Uni3 och Compass Group. Vi önskar samtliga spelare i mästerskapet ett stort lycka till och vi lovar göra vårt yttersta för att erbjuda samtliga besökare bästa möjliga upplevelse under vistelsen här hos oss, säger Josefine Gudmundson, General Manager/VD på Clarion Hotel® The Pier.

Eventet genomförs också tillsammans med Compass Group som hospitality partner.

– Vi är stolta över att vara en del av detta evenemang och dela dessa dagar med alla deltagare, säger Jon Stockhaus, Key Account Manager på Compass Group.

Mästerskapet genomförs tillsammans med lokala bordtennisföreningen Askims BTK.

Vi är glada och hedrade över att vara en del av det första nordeuropeiska mästerskapet för de med Parkinsons sjukdom som någonsin arrangerats. För oss är det viktigt att alla, oavsett förutsättningar, får möjlighet att utöva vår fantastiska sport. Vi kommer att göra allt för att detta ska bli ett fantastiskt mästerskap för såväl spelare som medföljande personer, säger Axel Jensen Wallin, tävlingsansvarig hos Askims BTK.

– Svenska Bordtennisförbundet och vår lokala arrangörsförening, Askims Bordtennisklubb, är väldigt stolta att tillsammans med Uni3 by Geely, Clarion Hotel® The Pier och Compass Group kunna erbjuda en tävling för våra nordeuropeiska grannländer. Det ska bli väldigt spännande att bjuda in vår bordtenniscommunity inom Parkinson och tillsammans göra detta till en oförglömlig helg, säger Johnny Ewerstein, evenemangs- och verksamhetschef på Svenska Bordtennisförbundet.

Länk till tävlingsinbjudan / Championships invitation (engelskspråkig / in english)
Press release in english

*Den nordeuropeiska bordtennisunionen, NETU, består av länderna Danmark, Estland, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Lettland, Litauen, Norge och Sverige.

Foto: SBTF