Ansökan till Eldsjäl 2.0 är öppen!

av | apr 10, 2024 | Förening, Information, Utbildning

Inom idrottsrörelsen och svensk bordtennis arbetar vi på många sätt med att utveckla idrotten så att alla får, vill och kan vara med. Du som ledare och din fortsatta utveckling är en viktig del i resan mot #pingsförallaöverallt.

Unik möjlighet att söka utvecklingsprogrammet för att bli framtidens ledare!

Riksidrottsförbundet, RF, har tillsammans med Ideella Folkspel tagit fram utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus, syfte och som en del av programmet – att driva utvecklingsarbete. Utöver det kommer du även att få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Svenska Bordtennisförbundet har en garanterad plats till förfogande för ledare i programmet. Vi söker nu dig som idag är en driven och engagerad ledare inom bordtennisen, som vill utvecklas i din ledarroll och vill prova att förverkliga dina idéer kring utvecklingen av den verksamhet du verkar i.

Utvecklingsprogrammets upplägg och innehåll

Programmet omfattar totalt 120 timmar och består av ett antal träffar, en del fysiska och en del digitala, egen självreflektion och gruppsamtal samt ett eget projektarbete i sin förening, sitt distrikt eller förbund. Uppdelningen är preliminärt; 30 timmar eget projekt, 35 timmar digitala halvdagsträffar, 40 timmar på gemensamma träffar i fysisk form samt ca 15 timmar för mentorsamtal och aktiviteter i gemensam digital hubb.

Utvecklingsprogrammet startar i augusti 2024 och pågår fram till finalen i samband med Eldsjälsgalan 2025 i Stockholm i april/maj.

Mer information samt broschyr om utbildningen
Film om utbildningen

Vi söker dig som:

  • är tränare eller ledare i åldern 18-25 år
  • idag har ett ledaruppdrag inom bordtennisen
  • är en person som är driven, framåt och vill vara med och utveckla både dig själv och svensk bordtennis
  • har en idé om vilken typ av projekt som du skulle vilja driva och genomföra för att utveckla verksamhet på förenings-, distrikts eller förbundsnivå. 

Ansök till Eldsjäl 2.0

Nu har du möjlighet att ansöka till den femte omgången av Eldsjäl 2.0 med start under hösten 2024.

Klicka här på länken för att ansöka till programmet, sista ansökningsdag är 27 maj 2024.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande organisation med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till bordtennisens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

Har du frågor om ansökan eller projektet?

Kontakta Marit Brodd Almgren, marit@sbtf.se, telefon 073 749 08 11

Foto: Folkspel