VM: Tidig sorti för Jon och Anton

av | 2023-05-21 | Landslag, Mästerskap, Start

Årets VM har ur svensk synpunkt inte börjat på det sätt vi hoppats. För Jon Persson blev det dubbla sortier redan i första omgången.

Positivt var att se Truls Möregårdh och Stina Källberg vann sin öppningsmatch i mixed dubbel.

Jon Persson hade österrikaren Daniel Habesohn på sin lott i första omgången, på papperet en inte helt omöjlig uppgift kan tyckas. Tyvärr kom inte Jon upp i den standard man sett honom vid ett flertal tillfällen under våren. Nej, det var inte mycket som stämde och Habesohn tillät inte Jon att komma till avgörande lägen utan var klart bäst i det korta spelet.

Inte heller Anton Källbergs VM-äventyr varade längre. I dubbel i par med Jon Persson hade de en tuff uppgift redan i första omgången. Det sydkoreanska paret Cho Daeseong/Lee Sang Su och det blev en klar förlust i tre raka, 11-8, 11-4, 11-6.

Att VM-skulle ta slut för såväl Anton Källberg som Jon Persson redan den andra dagen var varken vad de själva eller den svenska pingispubliken hade hoppats på, men så blev det.

Då var det skönt att kunna följa Truls Möregårdh och Stina Källberg mot Kirill Gerassimenko/Anastassiya Lavrova, Kazakstan. Det såg mycket stabilt ut och de vann säkert i tre raka set med 11-3, 11-9, 11-6.

I singel har vi tre svenskar kvar, två herrar och en dam.

Kristian Karlsson möter 20-årige Adrien Rassenfosse,  Belgien, rankad 105 i världen och Truls Möregårdh ställs mot Cho Seungmin, Sydkorea, rankad 45.

Truls spelar måndag 22/5 kl. 14:20 men ännu ingen tidsnotering när Kristian spelar.

Linda Bergström vann sin första match och ställs nu mot sverigebekantingen Hanna Haponova, Ukraina, i nästa omgång. Den matchen spelas måndag 22/5 kl. 15:40.

I herrdubbel ställs Kristian och Mattias mot rumänska paret Darius Movileanu och Eduard Ionescu och den matchen spelas måndag 22/5 kl. 19:10.

I mixed dubbel tog sig Truls och Stina vidare och möter i andra omgången Lubomir Pistej och Barbora Balazova, Slovakien. Den matchen kan man följa måndag 22/5 kl. 11:00.

Den som vill kolla matcherna kan sen bord 1 på Viaplay och resterande (ifall Viaplay inte väljer att sända även dessa) på WTT:s Youtubekanal.

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar

Toppbild: Truls Möregårdh och Stina Källberg vann säkert sin första match i mixeddubbeln. Foto: Manfred Schillings.