VM: Dubbla vinster för Stina och Truls

av | 2023-05-22 | Landslag, Mästerskap, Start

Man kan hoppas att det vänt för Sverige i pågående VM i Durban, Sydafrika. Efter alla förluster hoppades man på ett trendbrott. Både Stina och Truls svarade för dubbla triumfer. Hade kunnat lägga till Linda där också, men det blev inte riktigt så. Linda Bergström föll tungt i singeln.

Stina Källberg inledde dagen med att tillsammans med Truls Möregårdh på ett ganska behändigt sätt vinna i mixed dubbeln mot Kirill Gerassimenko/Anastassiya Lavrova, Kazakstan.

Efter de två inledande seten kom en liten reaktion och de tappade tredje. Ingen större fara utan de vann säkert med 11-5, 11-5, 6-11, 11-8.

– Vi fick en bra start och de två första seten spelade vi felfritt. ’Jag är nöjd med hur vi genomförde matchen, sade Stina Källberg.

I tredje omgången ställs Truls och Stina mot Satiyan Gnanasekaran/Manika Batra, Indien

Därefter var det dags för damdubbel för Stina i par med Linda Bergström.

Trots olika spelstilar har de spelat väldigt bra under hela detta år och matchen mot Tin-Tin Ho, England/Karoline Mischek, Österrike, var nästan en upprepning av mixed dubbeln tidigare.

Visserligen blev det onödigt jämnt när de tappade 9-5 och 10-8, men kunde till slut reda ut första set med 12-10. Efter rena utspelningen med flera snygga avslut kom en reaktion och de tappade tredje set.

– Det kan bli lite udda bollar emellanåt. Tog tid att lära oss vårt spel. Fungerar bra och vi var spelförande matchen igenom, sade Stina Källberg.

Ingen större fara då de gick från 0-2 till 7-2 i fjärde och kunde sedan hålla undan till 11-7.

I nästa omgång, åttondelsfinal, väntar Jeon Jihee/Shin Yubin, Sydkorea.

Truls Möregårdh vann därefter sin andra match i singeln. Efter en trevande inledning och underläge i första set mot Cho Seungmin, Sydkorea, visade han i vilken mental styrka han besitter och ur stark han är på slutbollarna. Från underläge 4-7, ändrade han lite i servar, både riktning och skruv, och vann med 11-8.

I andra spelade Truls ut hela sitt register (eller i alla fall delar av det) – 11-1! tredje set var ganska likt det första och på slutbollarna vände Truls 7-9 till 11-9.

Fjärde set hade kunnat bli det sista i matchen. Från 7-10 skaffade sig Truls en matchboll vid 13-12. Cho lyckades till slut ta hem setet på sin åttonde setboll.

I femte kom Truls på nytt i underläge men från 3-6 tog han sex raka poäng och avgjorde till slut till 11-8.

Bild: Truls Möregårdh vidare till tredje omgången. Foto Manfred Schillings

Nu väntar vinnaren Omar Assar, Egypten och Kirill Gerassimenko, Kazakstan, i nästa match.

I en mycket rafflande match förlorade tyvärr Linda Bergström mot Hanna Haponova, Ukraina, i andra omgången. Det blev en holmgång och ett ställningskrig mellan de båda defensivspelarna där Hanna hade en otrolig förmåga att returnera Lindas attacker. De få gånger Haponova gick till angrepp kunde Linda oftast inte få tillbaka bollen.

Vad som avgjorde matchen var tredje set. Linda hade i andra set räddat tre setbollar och kunde avgöra till 12-10. 1-1 i set och i tredje hade Linda fyra setbollar men föll till slut med 16-14. Det setet hade Linda behövt, dels för att få ett mentalt övertag, dels för att få i lugn och ro kunna attackera mer distinkt. Nu tvingades Linda till svåra avslut i försöken att utjämna och det gick tyvärr inte.

Toppbild: Truls Möregårdh och Stina Källberg klara för åttondelen i mixed. Foto Manfred Schillings

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar