VM: Världsmästarna vidare efter visst besvär

av | 2023-05-22 | Landslag, Mästerskap, Start

Regerande världsmästarna i dubbel, Mattias Falck och Kristian Karlsson vann sin öppningsmatch efter mycket stora bekymmer. Med en suck av lättnad kunde man vinna med 3-1 i set.

Efter att Mattias och Kristian vunnit första i överlägsen stil trodde man nog att det här är avklarat lätt som en plätt. Ack, vad man bedrog sig. I andra körde Eduard Ionescu och Darius Movileanu, Rumänien, över svenskarna med 11-2.

Tredje set blev en rysare. Rumänerna gick fram till 10-7 och först där lossnade svenskarnas spel något, framför allt satte Mattias en diagonal backhand och till slut vann Mattias och Kristian setet med 12-10.

Det som gjorde att rumänerna kunde hålla jämna steg och till och med långa stunder föra spelet var att det korta spelet som varit ett signum för Mattias och Kristian inte fungerade. Antingen satte de returerna i nät på egen bordshalva eller så blev de för höga och ett lätt byte för rumänerna.

– Det är nya bord och bollen stannar upp. Vi får försöka flytta in närmre bordet, sade Mattias Falck.

Om tredje blev en rysare var det inget mot vad som hände i fjärde. Från underläge 5-6 spelade Mattias och Kristian för första gången i matchen väldigt bra dubbelspel, men rumänerna utjämnade 6-8 till 8-8. Falck får en turlig nätrullare till 9-8 och skaffar sig matchbollar vid 10-9, 11-10, 12-111, 13-12 och först på den femte matchbollen kunde de avgöra. Puh!

– Det visar att det aldrig är lätt i början av en turnering. De är ett bra dubbelpar och har spelat en hel del ihop och gjorde det bra, sade Mattias Falck.

I nästa omgång, åttondelsfinal, ställs regerande världsmästarna mot Maciej Kubik/Samuel Kulczycki, Polen. Åttondelsfinalen för Mattias och Kristian spelas tisdag 23/5 kl. 14:20 (tänk bara på att matcherna spelas rullande på varje bord vilket kan innebära att den kan börja tidigare).

Senare på kvällen spelar Kristian Karlsson singel mot belgaren Adrien Rassenfosse, Belgien, närmare bestämt 20:30.

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar

Toppbild: Mattias Falck och Kristian Karlsson klara för åttondelsfinal. Foto: Manfred Schillings