VM: Ingen medalj i mixed

av | 2023-05-24 | Landslag, Mästerskap, Start

Truls Möregårdh och Stina Källberg hade möjlighet att ta sig till semifinal, men räckte tyvärr inte till i kvartsfinalen mot Wong Chun Ting/Doo Hoi Kem, Hongkong.

Efter att ha blivit mer eller mindre utspelade i första set kom Truls Möregårdh och Stina Källberg tillbaka starkt i andra. Tog snabbt ledningen och när de skaffade sig 8-5 låg en setvinst inom räckhåll.

Då stängde hongkongduon igen helt och vann resten av poängen oi setet och via 11-8 hade man 2-0 i set.

Truls och Stina gjorde vad de kunde i inledningen av tredje set men uppförsbacken blev för lång och efter ledning 3-2 rusade Wong och Doo ifrån och vann med 11-8 efter att svenskparet ändå räddat två matchbollar.

Sverige har genom åren endast en medalj i mixeddubbel på VM. Det var Erik Lindh och Marie Svensson som tog brons vid VM 1995.

Trots förlusten tog Truls och Stina viktiga poäng som kan vara viktiga inför nästa stora uppgift, OS i Paris 2024.

Efter singelförlusterna tidigare under onsdagen återstår nu endast en möjlighet för Sverige att knipa en medalj i årets VM.

Det är Mattias Falck och Kristian Karlsson, världsmästarparet, som i sin kvartsfinal ställs mot Cho Daeseong och Lee Sang Su, som i första omgången besegrade Anton Källberg och Jon Persson.

Kvartsfinalen börjar torsdag 25/5 kl. 15:00.

Toppbild: Truls Möregårdh och Stina Källberg fick nöja sig med kvartsfinal i VM. Foto: Manfred Schillings

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar