VM: Dubbla förluster i singel

av | 2023-05-24 | Landslag, Mästerskap, Start

Singelspelet är över för svensk del. Det var inte vad vi räknat med eller hoppats på.

Kristian Karlsson hade en övermäktig uppgift att försöka eliminera världens bäste spelare genom tiderna, Ma Long, Kina. Däremot hade vi hoppats att Truls Möregårdh skulle ta sig vidare, men föll tungt mot Omar Assar.

Truls Möregårdh inledde något passivt och Omar Assar, Egypten, vann första set med 11-6. Därefter kom Truls igång ordentligt och spelade ut Assar i de två följande seten, 11-3 och 11-4.

Omar Assar är en otrolig kämpe och därför går det inte att ta något för givet mot honom. Han vann de flesta duellerna når han kom till med sitt backhandspel och sitt starka försvarsspel. Truls lyckades inte fortsätta sitt offensiva attackspel med sin forehand och då stod Assar upp och utnyttjade Truls små misstag.

Omar Assar fick bra start i fjärde och kunde hålla undan till 11-9 efter att Truls räddat två setbollar men inte den tredje. I femte skaffade sig Assar på nytt ett par bollars överläge, som Truls inte lyckades täppa till och plötsligt hade Omar Assar tagit ledningen med 3-2 i set.

I sjätte började Truls starkt och hade 6-4 efter säkert spel. Men Assar kämpade och stred otroligt bra och slet sig till den ena poängen efter den andra och på nytt blev en del lätta misstag från Truls sida ödesdigra.

Omar Assar har blivit ett spöke för svensk pingis. Under två säsonger för knappt tio år sedan spelade han för Halmstad BTK i pingisligan och var då klubbkompis med Mattias Falck. Vid OS i Tokyo vann Omar Assar över sin forne klubbkamrat och nu var det dags för Assar att ta en ny svensk skalp.

Kristian Karlsson hade den otacksamma uppgiften att ställas mot Ma Long. Denne öppnade i ett ursinnigt tempo med stora ledningar, 6-1 i första, 6-0 i andra och 4-0 i tredje. Det var först i fjärde set som Kristian Karlsson kunde rubba Ma Long. Kristian räddade fyra matchbollar innan han reducerade till 1-3 i set efter 14-12 i fjärde.

Kunde han vända på detta. Svaret blev nej, Ma Long tog ledningen med 5-0 och efter en magnifik forehand, helt enkelt en delikatess, runt nätställningen kunde Ma Long ta hem setet och matchen med 4-1 i set.

– Ja, det var en tung eftermiddag. Kristian försökte och försökte men Ma Long hade svar på allt och då är det inte lätt, sade förbundskapten Jörgen Persson.

Toppbild: Truls Möregårdh föll tungt mot Omar Assar. Foto: Manfred Schillings

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar