VM: Truls och Stina i kvarten i mixed

av | 2023-05-23 | Landslag, Mästerskap, Start

Kristian Karlsson vidare i singel och Truls och Stina till kvartsfinal i mixed. Tyvärr förlust för Linda och Stina i dubbeln. Det blev facit för svenskarna på tisdagskvällen.

Kristian Karlsson mötte unge Adrien Rassenfosse, Belgien i sin andra match och satte upp högsta tempo från första boll. Kristian fick en kalasstart och vann de åtta första poängen innan Rassenfosse kom med i matchprotokollet. I andra fortsatte Kristian sitt rappa spel och han fick stor utdelning på sina varierade servar.

I tredje blev Kristian lite passiv samtidigt som Rassenfosse fick utrymme för sin snabba backhandflip.

I fjärde fick Kristian fram till 9-5 och man trodde setet var över, men icke. Rassenfosse kom tillbaka innan Kristian forcerade in 10-9 och sedan satte setbollen till 3-1. I femte kontrollerade Kristian händelserna och var hela tiden i ett par bollars ledning innan han kunde avgöra till 11-8.

Truls Möregårdh och Stina Källberg hann spela nästan två set innan det gick att följa deras match live då den krockade med Kristians singelmatch.

Efter de två inledande setet svarade Truls och Stina för ett väldigt bra spel mot Satiyan Gnanasekaran/Manika Batra, Indien, som är rankade sexa i världen i mixed och på VM är de semifinalseedade. Batra har långnabb på sin backhand och står nära bordet vilket gör att det blir mycket svårlästa returer att hantera.

– I andra set låg Truls och Stina under med 7-3 men Truls gjorde några otroliga poäng, samtidigt som de kompletterade varandra väldigt bra och kunde vända, sade Malte Möregårdh.

Via 5-11, 11-8, 11-8 stod vi inför ett fjärde set är Truls spelade mot Batra, på papperet den bästa uppställningen för svenskarnas del.

Då chockar det indiska paret alla med att gå fram till 8-2 och de flesta hade nog räknat in ett avgörande. Inte blev det bättre när motståndarna skaffade sig 9-4 och även tre setbollar vid 10-7.

Sakta plockade Truls och Stina in poäng efter poäng och utjämnade till 10-10.

Då hade Truls serven och den såg han till att med en mycket hård underskruv se till att Batra borrade rakt ned i nätet. Sedan följde en fin bollduell som Truls och Stina till slut avgjorde och via 12-10 vann med 3-1 i set.

En viktig detalj är att de rör sig väldigt bra och trots att båda är högerhänta fungerar samspelet mellan Truls och Stina och Stina kommer till bra med sin forehand.

Bild: Truls Möregårdh och Stina Källberg är i kvartsfinal i mixed. Foto: Manfred Schillings

Därmed är Truls och Stina framme vid en mycket meriterande kvartsfinal. Där väntar Wong Chun Ting/Doo Hoi Kem, Hongkong, som är kvartsfinalseedade. Den matchen spelas onsdag 24/5 kl. 21:10.

I damdubbel tog det tyvärr slut för Linda Bergström och Stina Källberg mot Jeon Jihee och Shin Yubin, Sydkorea.

Det började riktigt bra och de gick fram till 8-3 i första set. Man ska veta att de båda sydkoreanskorna är rankade betydligt högre än svenskduon, Shin är 26 och Jeon 36.

Tyvärr lyckades de inte hålla undan trots två setbollar, 10-9 och 11-10. Det setet hade Linda och Stina behövt även om de inledde starkt i andra också. Men från ledning med 7-5 tog Shin och Jeon fem raka och till slut setet med 11-9. I tredje hade svenskorna tyvärr inte mycket att sätta emot. Det var första set som satte käppar i hjulen och så var VM-äventyret i damdubbel över för den här gången.

I singel får Truls Möregårdh ta sig an Omar Assar, Egypten, i den tredje omgången. Den matchen spelas onsdag 24/5 kl. 13:00.

Samtidigt spelar Kristian Karlsson mot Ma Long och det är inte optimalt att båda spelar samma tid för oss som vill se båda matcherna.

I herrdubbel får Mattias och Kristian vänta till torsdag för att få reda på vilka de möter i sin kvartsfinal.

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar

Toppbild: Kristian Karlsson vann övertygande mot Adrien Rassenfosse. Foto: Manfred Schillings