VM: Alla lottningar klara, start på lördag

av | 2023-05-18 | Landslag, Mästerskap, Start

I ett VM finns det inga lätta lottningar. De 128 bästa spelarna både på herr- och damsidan är på plats i Durban, Sydafrika, och det gäller att vara beredd redan från första bollen i första omgången.

VM-finalisten Truls Möregårdh har fått Eric Jouti, Brasilien, på sin lott i första omgången. Det är en spelare som vi känner till väl, då han spelade för BTK Kävlinge i Pingisligan för några år sedan.

Truls och Eric mötte varandra där och Truls vann det inbördes mötet i tre raka set.

– Spelarna verkade nöjda med sina lottningar och vem de ställs mot i första rundan. Inga av dessa är okända för oss och det är ju bra, konstaterade Jörgen Persson.

Att spekulera om fortsättningen är vanskligt men alla ser fram emot att få börja spela.

Kristian Karlsson och Anton Källberg har hamnat på samma kvart. Kristian ställs i sin första omgång mot Darius Movileanu, Rumänien, och Anton får ta sig an Benedek Olah, Finland, i sin öppningsmatch.

På tredje kvarten hittar vi också Jon Persson som ställs mot Daniel Habesohn, Österrike.

Sedan ökar svårighetsgraden och i tredje omgången kan Kristian ställas mot Ma Long, Kina, på andra bordshalvan. Seger där och förhoppningsvis kan Anton Källberg ställas mot vinnaren. Fast det är kanske att gå händelserna i förväg. Det finns många hinder på vägen.

– Så är det, man måste vara alert från start och jobbet måste göras, sade Jörgen Persson.

På den fjärde kvarten återfinns Mattias Falck, som ställs mot Lam Siu Hang, Hongkong och i en eventuell åttondelsfinal kan han ställas mot Hugo Calderano, Brasilien.

Damerna är alla oseedade och där finns absolut inga lätta lottningar.

Filippa Bergand ställs mot Amelie Solja, Österrike, och vid en eventuell vinst där stöter hon på toppseedade Sun Yingsha, Kina.

Stina Källberg möter Bernadette Szocs, Rumänien, i första omgången.

Slutligen Linda Bergström, som på fjärde kvarten får ta sig an Lily Zhang, USA, och i en eventuell tredje omgång står troligen toppseedade Wang Manyu, Kina, på andra sidan bordet.

På lördag drar det igång och vi ser med spänning fram mot Bordtennis-VM 2023.

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar

Foto: ITTF/WTT