Ingrid Bogren till VM i Durban

av | 2023-05-17 | Domare

Sveriges senaste Gold Badge-domare, Ingrid Bogren, är uttagen att döma VM i Sydafrika. När vi kollar med Ingrid är det hennes åttonde världsmästerskap som hon snart ska döma, senast var det VM i Houston 2021.
Ingrid utsågs i samband med Para-VM i Granada i november till högsta domarnivån; Gold Badge och är nu en av tjugo domare i världen som nått den nivån.
Vad ser du fram emot när det gäller att döma i Sydafrika?
– Jag har aldrig dömt tidigare i Afrika så det kommer att bli en ny erfarenhet för mig. Det ska som vanligt bli roligt att träffa mina domarkollegor från hela världen men också att få nya bekantskaper. Att få döma med och stötta de mindre erfarna domare är också något som jag gillar. Vid ett VM är det förstås ganska liten chans att stöta på just det.
Flygresan ända ner till Durban tar hela 26 timmar med rejäl väntetid vid två byten. Det gäller att vara förberedd och ha en taktik för att klara resan bra, man behöver vara pigg och stark när man kommer fram. Dricka mycket vatten före och under resan, röra på sig under flygningen, på med stödstrumpor och försöka sova – även om det inte blir någon kvalitetssömn spår Ingrid.
Kl. 20:30 kvällen innan tävlingen hålls domarbriefingen och så här långt vet Ingrid att systemet med multiboll ska tillämpas. Resultatet matas in löpande på en touchpad, dock vet hon inte förrän längre fram vem som ska mata in resultatet. Vid en del tävlingar är det huvuddomaren och vid andra kan det vara assisterande domaren som matar in.
Ja, ny hall längst ner i Afrika… Efter varje utlandsuppdrag skriver uttagna svenska domare en rapport med sina reflektioner, erfarenheter och upplevelser som vi publicerar på hemsidan. Det ska bli spännande att ta del av den efter hemkomst.
Lycka till Ingrid!