Ungdoms-VM: William föll i U15 singel mot sin dubbelpartner

av | 2022-12-09 | Landslag, Start

William Bergenblock förlorade i andra omgången av U15 singel mot toppseedade Alan Kurmangaliyev, Kazakhstan och Ungdoms-VM är över för denna gång. Ett brons i mixed blev facit för William och det ska han vara stolt över.

I U15 singeln stötte William Bergenblock på sinn dubbelpartner, tillika toppseedade Alan Kurmangaliyev, Kazakhstan redan i andra omgången.

I första set satte William ordentlig press på Alan och tryckte på med sin offensiv på ett övertygande sätt. William satte ett par väldigt fina poäng på slutet och gick fram till 10-8. Tyvärr lyckades William inte avgöra på någon av de båda setbollarna. Han skaffade sig sedan ännu en setboll vid 11-10, men på nytt kunde Alan utjämna och även vinna de två kommande bollarna och setet.

– Första set var oerhört viktigt. Vid vinst där hade det kunnat bli en helt annan match, sade Mattias Ekdahl.

Man kunde se hur besviken William var över att inte ha fått med sig det viktiga första setet. Mot en högre rankad spelare så är det oerhört viktigt att ta de chanser som erbjuds och frågan är om inte matchen gick honom honom ur händerna redan efter inledningssetet.

I de resterande seten var William inte riktigt nära att kunna sätta nödvändig press på sin motståndare.

– Alan låste William i sin egen serve och det korta spelet, vilket gjorde att när William själv fick lägen för egen attack blev det för stressat och för många egna missar, sade Mattias Ekdahl.

Visserligen hade William ledningen inledningsvis både i tredje och fjärde set, men lyckades aldrig hålla undan utan hans försprång åt upp illa kvickt.

– Alan spelade också mycket stabilt och säkert i det öppna spelet, sade Mattias Ekdahl.

Därmed är det färdigspelat för William Bergenblock för den här turneringen. Det är så klart väldigt god erfarenhet att få vara med, eller rättare sagt, kunna kvalificera sig för en sådan här toppturnering och dessutom prestera som han gjort.

Bronset i U15 mixed i par med Natalia Bogdanowicz är en fin merit och bra erfarenhet för framtiden. Att få möjlighet att spela medaljmatcher är oerhört nyttigt och viktigt att ha med sig framöver.

Resultat

Singel U15, pojkar
22-12-09 – Åttondelsfinal
William Bergenblock-Alan Kurmangaliyev, Kazakhstan 11-13, 6-11, 5-11, 6-11

Foto: ITTF