Ungdoms-VM: Brons i mixed och vidare i singel för William

av | 2022-12-08 | Landslag, Start

Brons i U15 mixed för William Bergenblock och Natalia Bogdanowicz är en stark prestation och i U15 singel är William vidare till andra omgången.

I U15 singeln vann William Bergenblock med 4-1 i set i sin första match. Det blev dock tuffare än väntat, då Steven Moreno, Puerto Rico var nära att utjämna till 2-2 i set.

Efter den stabila inledningen då William hade full fokus och vann ganska enkelt med 11-6, 11-7, verkade det som om han slappnade av, blev en aning passiv och inte fick den utdelning i egen serve som oftast är nödvändigt.

Moreno spelade utifrån sina resurser och gjorde det bra, samtidigt som William inte kom upp i nivå. I fjärde såg det till en början mörkt ut, 1-4 blev 4-7 innan William hittade tillbaka till sitt spel, samtidigt som puertoricanen gjorde några misstag i sin iver att utjämna. William avgjorde på sin andra setboll till 12-10. I femte följdes spelarna åt. Ett svagt servegame vid 7-7 gjorde att Steven Moreno skaffade sig ett utmärkt läge att reducera. Då svarade William med att ta båda servarna i Morenos servegame och liksom i fjärde kunde William avgöra till 12-10 och säkra vinsten.

– William blev lite obeslutsam på en del returer. Han gjorde ingen perfekt match, men det är starkt få kontroll på sitt spel och behålla lugnet. Hämtar upp underlägen och vinner två jämna set, det är mycket bra, sade Mattias Ekdahl.

Nu väntar Williams dubbelpartner tillika toppseedade Alan Kurmangaliyev, Kazakstan i åttondelsfinalen.

– Alan och William har tränat en del tillsammans. Kan William komma till med sina attacker så finns det en bra chans, sade Mattias Ekdahl.

I mixed fanns goda förhoppningar om att William Bergenblock och Natalia Bogdanowicz skulle kunna knipa en finalbiljett.

Tyvärr fick de en alldeles för svag start i öppningssetet. Vänsterhänte Tiago Abiodun fick alldeles för stort utrymme för sin långa forehanddrive, som slog hål i det svensk-polska försvaret.

Efter förlust även i andra set och underläge 0-2 trodde man att det hela var över redan där.

– De fick en för svag start men efter underläge 0-2 så arbetade sig in i matchen, sade Mattias Ekdahl.

William och Natalia kom igen på ett mycket bra sätt. De spelade väldigt taktiskt och tillät inte Abiodun att komma åt med sin forehand som i de inledande seten.

Efter att William och Natalia spelat ännu bättre i fjärde set, torts att Abiodun fått in minst fyra dödande forehanddrivar, och utjämnat till 2-2 i set, såg det riktigt bra ut.

– De har bra kemi och passar bra ihop, sade Mattias Ekdahl.

Tyvärr fick William och Natalia en katastrofstart i femte och tog ingen poäng innan sidbytet. 0-5 blev en alltför tuff uppförsbacke och Abiodun/Berzosa kunde defilera hem matchen.

– Tyvärr för oss kom Berzosa till bättre i femte, sade Mattias Ekdahl.

Abiodun och Berzosa får nu ta sig an Hana Goda och Williams partner i U15 dubbeln, Alan Kurmangaliyev, i finalen.

Ändå, ett brons är en fin framgång som de ska ha all heder av.

– Att ta medalj på Ungdoms-VM är stort, sade Mattias Ekdahl.

Resultat

Singel U15, pojkar
22-12-08 – 1/16-final
William Bergenblock-Steven Moreno, Puerto Rico 11-6, 11-7, 10-12, 12-10, 12-10
Mixed U15, pojkar/flickor
22-12-08 – Semifinal
William Bergenblock/Natalia Bogdanowicz, Polen-Tiago Abiodun/Portugal/Maria Berzosa, Spanien 7-11, 2-11, 11-5, 11-7, 5-11

Kommande matcher

Singel U15, pojkar
22-12-09, kl. 12:15 – Åttondelsfinal
William Bergenblock-Alan Kurmangaliyev, Kazakhstan

Foto: ITTF