Ingrid Bogren – en av tolv Gold Badge

av | 2022-12-12 | Domare

Utmärkelserna bland svenska internationella domare duggar tätt! Det var i samband med Para-VM i Granada i Spanien i november som Ingrid genomgick Performance Assessment och därefter blev utnämnd till Gold Badge-domare.

Tillsammans med Rebecca Bergfeldt, som nådde Gold Badge-nivån i oktober 2022, är Ingrid nu en av endast tolv utsedda Gold Badge-domare i världen. Det är den högsta internationella diplomeringsnivån för domare och nivån infördes 2021. Själva bedömningsprocessen kallas Performance Assessment och innebär att domaren, i det här fallet Ingrid, blev bedömd av överdomaren under den aktuella tävlingen från att hon steg in i hallen på domargenomgången innan tävlingen, ända till att tävlingen är avslutad. Under bedömningen observerar överdomaren domarens agerande, aktivitet, bemötande och hjälpsamhet mot såväl spelare som kollegor. Själva bedömningen skulle kunna beskrivas som ett verktyg för kompetenshöjning och Ingrid uppskattar så klart den feedback som hon fick av överdomaren när VM-tävlingen var över.

– Det är självklart väldigt givande med att ta med sig både det jag kan förbättra och även det jag gör riktigt bra. En riktig boost för självförtroendet berättar Ingrid.

Förarbetet innan själva utnämningen är dels att skriva ett internationellt regelprov, ARE, samt att bli bedömd enligt ovan, vid tre olika Performance Assessment, av tre olika överdomare. Ingrid genomförde regelprovet i samband med EM i München i augusti, precis som Rebecca. De två övriga bedömningstävlingarna för Ingrid har varit Europa Top 16 i Montreux och vid EM i München. Alla avslutande steg mot utnämningen för Ingrid har skett under 2022. Otroligt starkt och bra marscherat, samtidigt som privatlivet med bland annat nytt arbete har pusslats ihop.

De tre internationella nivåerna för domare är White Badge, Blue Badge och från 2021 alltså även Gold Badge.

Resorna tillsammans runt om i världen lär fortsätta, båda kvinnorna är peppade till att utvecklas vidare och Ingrid berättar att en förväntan på henne framöver är att som Gold Bagde-domare ingår också att vara mentor för yngre och mindre erfarna domare och stötta dem på olika sätt. Det är något som jag ser fram emot”, avslutar Ingrid.

Stort grattis till Gold Badge, Ingrid! Härligt med Guld till Sverige!

Och – vill du ta del av förebilden Ingrids erfarenheter och tips så finns en chans på måndag 12 december när Women 4 Future med damstrateg Maria Christoforaki i spetsen bjuder på digital Teamsträff.